воскресенье, 23 июня
img

НОВОСТЬ

Роли та суші: чим вони відрізняються

Роли та суші: чим вони відрізняються

Були часи, коли суші ресторани Київ могли відвідати тільки заможні клієнти. Зараз же цю екзотику замовляє кожен бажаючий житель або гість міста, варто лише зазирнути на сайт БагатоЛосося. Там він побачить суші та роли, які обере, орієнтуючись на власні смакові вподобання. Чим же відрізняються ці страви? Відомо це далеко не кожному.

Суші з’явилися давно, та спочатку вони не були окремою стравою. Цікаво: китайці та японці застосовували рис у якості консерванту. Вони зберігали в ньому рибу. Продукт залишався свіжим впродовж кількох місяців. Згодом рибу з’їдали, а рис викидали. Минуло не одне століття, перш ніж їх почали споживати разом.

Суші були їжею бідняків, адже дістати інгредієнти для їхнього приготування міг кожен. Втім, така страва виявилась дуже корисною. Рис став джерелом клітковини, мікроелементів та вітамінів, а риба постачала до організму жирні кислоти. Часи міняються. Зараз навіть у Японії суші вважаються елітною стравою. Кожна домогосподарка вміє приготувати суші, та щоб пізнати всі тонкощі знадобиться втратити на навчання не менше 3 років.

 

Роли та суші: порівняння

 

Фактично, роли є різновидом суші. Вперше вони були приготовані в одному з ресторанів Лос-Анджелеса, а тепер мають прихильників в кожному місті. Насправді, роли та суші дуже різні. Відмінності між ними полягають:

  • у зовнішньому вигляді;
  • в спеціях;
  • у особливостях подачі;
  • в формі та наповненні.

Для приготування тої та іншої страви використовують рис з величезною кількістю глютеїну в складі. Обов’язковим є додавання рисового оцту, солі та соєвого соусу. Варто пам’ятати про водорості норі та морепродукти, а також про гарнір у вигляді імбиру та васабі. Типовими складовими суші є лосось, вугор і креветки. Начинка для ролів може бути будь-якою, однак кращим варіантом залишаються морепродукти. Вони відмінно компонуються з сиром та овочами, хоча можуть і зовсім не використовуватися в рецепті.

Суші та роли готуються по-різному. Для створення перших використовують липкий рис. З нього роблять довгу заготовку, на яку викладають рибу. Роли ж не зробити, не маючи суттєвого досвіду. Фахівець викладає рис прямісінько на водорості. Потім він бере начинку та обережно змотує все в рулон. Бамбукова циновка допомагає в формуванні заготовки, що набуває візуально привабливого вигляду. Її нарізають на частини, товщина кожної з яких не перевищує 1 см. Рол повинен мати розмір, що дозволить спожити його за один раз, не кусаючи.

Лишень погляньте на страву і, ви зможете візуально розпізнати її. Суші являють собою довгий рисовий пиріг, поверх якого розміщена риба, перев’язана шматком норі. Роли ж нагадують рулети, проте вони можуть мати різну форму. В якості начинки зазвичай використовують водорості, а зверху страва посипається ікрою.

За звичаями японців, суші подають відразу після приготування, адже їхня температура має відповідати температурі тіла. Лише в такому разі їжа розкриється максимально. Щоб створити баланс кольорів, суші викладають на дерев’яні тарілки та прикрашають імбиром, васабі чи зеленню. Для споживання використовують спеціальні палички. Ними зручно брати суші та занурювати їх у соус. Якщо ж говорити про роли, варто зауважити, що перед подачею їх зазвичай кладуть до холодильника. Після цього страву легше нарізати. Споживають роли цілими, попередньо зануривши в соус.

Вартість страв варіює, а калорійність зазвичай є більшою саме в ролів, адже вони часто містять сир, ікру або копченого вугра. Обидві страви гарно насищають організм та можуть використовуватися в раціоні людини, що бажає знизити вагу. Вони відмінно смакують і будуть оперативно доставлені після замовлення в БагатоЛосося.

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else