пятница, 19 апреля
img

НОВОСТЬ

Цинк: мікроелемент життя

Цинк: мікроелемент життя

Щоби наш організм нормально працював, йому необхідно підтримувати баланс мінералів, мікроелементів та вітамінів. Найчастіше вони потрапляють до нас із їжею, але бувають такі ситуації, коли людина не отримує добової дози. Якщо це відбувається постійно, можуть виникати порушення в роботі органів та систем.

Цинк — доволі поширений у нашому організмі, він відіграє важливу роль у синтезі гормонів та обміні речовин, тому його недостачу людина точно відчує. Щоб цього не трапилося, людина має вживати лікарські добавки, що містять цинк у своєму складі. Детальніше ознайомитися з переліком препаратів можна за посиланням https://apteka911.ua.shop/soderzhachie-think в МІС Аптека 9-1-1.

Коли необхідний цинк?

 

У сучасних аптеках можна знайти безліч препаратів, що містять цинк, які підходять для внутрішнього чи зовнішнього використання. При прийомі всередину мікроелемент всмоктується в кишківнику. Також цинк активно використовується у мазях та шампунях, що борються з лупою та грибком. Форма випуску лікарського засобу може бути різною: таблетки, капсули, порошок.

Препарати з цинком відпускаються без рецепта та назначаються при наступних станах:

  • порушення всмоктування в кишківнику;
  • хронічний алкоголізм;
  • цукровий діабет;
  • хвороба Крона;
  • фіброз підшлункової залози.

Крім того, до нестачі цинку може призвести вагітність, обширна травма, опіки чи вегетаріанство. Також при нестачі цинку можуть виникати висипання, екзема та інші шкірні захворювання, тому він входить до складу більшості мазей і шампунів й ефективно лікує лупу, грибок та інші прояви захворювань шкіри. Погіршується зір та сон, можуть виникнути гормональні порушення, при чому це стосується і жінок, і чоловіків — це теж ознаки нестачі цинку.

Як правильно вживати цинк?

 

Слід зазначити, що надмірне вживання чаю чи кави порушує всмоктування цинку, тому препарати з його вмістом можна запивати лише водою. Цинк вживають через 1-2 години після прийому їжі. Не рекомендується одночасне вживання препаратів цинку з іншими лікарськими засобами: це може порушити його всмоктування та викликати алергічну реакцію. Перед початком вживання слід ознайомитися з медичною інструкцією, не слід перевищувати рекомендовану дозу. У разі виникнення небажаних явищ з боку ШКТ слід припинити вживання лікарського засобу та проконсультуватися з лікарем.

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else