пятница, 26 апреля
img

НОВОСТЬ

Оренда квартир як бізнес

Оренда квартир як бізнес

Сфера нерухомості приваблює людей не лише широким колом можливостей, а й перспективою мати пасивний дохід. Частіше за все, якщо людина має вільне житло, вона замислюється про те, що його можна здавати. А якщо досвід виявиться успішним, то з'являються думки і про те, щоб організувати бізнес з оренди квартир, тобто не обмежуватися одним об'єктом і отримати ще один або навіть кілька. Таких людей називають квартирними рантьє. Їхній основний заробіток — це здавання житла в оренду.

 

Скільки заробляють здаючи квартири?

 

Якщо ви вирішили стати рантьє, здавати квартири в оренду і заробляти на цьому, потрібно враховувати певні моменти. Насамперед, як ми вже говорили, у вас має бути нерухомість. Один об'єкт чи кілька – це вже ваше рішення. Це може бути оренда квартири в Новопечерських Липках або навіть будинок за містом.

Далі вам потрібно визначитися з тим, як ви працюєте —  офіційно чи ні. За першого варіанта ви декларуєте доходи, сплачуєте податки. Ну а у випадку з другим працюєте "в тіні" і приховуєте доходи. Але обираючи останній варіант, будьте готові до того, що ви можете зустрітися з низкою проблем, а почати бізнес на оренді квартир, щоб у результаті закінчити його, та ще й закінчити плачевно для себе — це не найкраща ідея, як ви розумієте.

Працюючи рантьє ви постійно спілкуєтеся з клієнтами, і важливо розуміти, що тільки якщо ви ретельно підбиратимете орендарів, ви зможете зберегти своє майно і стабільно отримувати дохід. Намагайтеся перевіряти всі дані, щоб не потрапити на недобросовісних клієнтів і не зазнати збитків. Оскільки головний інструмент будь-якого орендодавця — це договір оренди, переконайтеся, що при кожній угоді він складається правильно. Наявність усіх обов'язкових пунктів позбавить вас спірних ситуацій та матеріальних втрат.

Радимо довірити укладання договору експертам з нерухомості та юристам. Щодо заробітку, то відкрити бізнес на оренді квартир досить прибутково. Однак для того, щоб вийти на бажаний дохід, потрібно враховувати різні фактори:

  • Початкові інвестиції. Коли ви отримуєте житло у спадок або за договором дарування, то починаючи здавати його в оренду відразу виходите в плюс. Адже жодних витрат не було. А от якщо ви купили квартиру, то очевидно, що дохід буде безпосередньо пов'язаний із окупністю інвестицій (5-10 років).
  • Витрати на ремонт. Те, чи робите ви ремонт, який саме це ремонт, залишаєте квартиру порожньою або купуєте меблі — все це впливає на прибуток.
  • Розташування. Нерухомість у центральних районах звичайно ж приноситиме більший дохід. Особливо якщо там є розвинена інфраструктура, метро тощо. Якщо подивитися на фото з Новопечерських Липок, то око одразу схоплює все, що є на території. І це значна перевага. Такою логікою керується клієнт.
  • Клас житла. Визначтеся з тим, яке житло ви здаватимете в оренду, перш ніж вирішите розпочати бізнес з оренди квартир — економ-класу або преміум-класу. Однак пам'ятайте, що дохід від здачі останнього виду житла набагато вищий.
  • Тип оренди. Заробити більше та швидше можна на подобовій оренді. Але тут є й мінуси. Вам доведеться постійно замовляти клінінг, клієнти будуть не завжди, а супутніх витрат може бути досить багато.

 

Як і скільки заробляють посередники?

 

Посередники зазвичай не оперують точними сумами, вони постійно змінюються, але найчастіше це 3-6% суми від продажу об'єкта. По суті, все регулюється домовленостями між клієнтом і посередником. Ріелтор може попросити клієнта підписати контракт, у якому якраз і буде прописано точну суму за оплату його послуг. Також трапляються ріелтори, які мають взяти відсоток і з власника нерухомості, і з покупця. Тоді дохід збільшується і це вже може бути 10-12% від суми угоди, якою керує посередник.

Так як ринок нерухомості динамічний, важко передбачити, на які цифри ви можете вийти або що виявиться вигіднішим, а що менше. Проте для того, щоб розуміти, як побудувати бізнес на оренді квартир, достатньо ознайомитися з базовими поняттями, з'ясувати, яка нерухомість зараз користується більшою популярністю та звертатися до фахівців під час укладання договору.

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else