среда, 24 апреля
img

НОВОСТЬ

Як правильно накопичувати гроші

Як правильно накопичувати гроші

Часто, щоб дозволити собі дорогу покупку, потрібно накопичувати гроші. Дехто збирає необхідну суму, намагаючись переформатувати свій домашній бюджет. Експерти з фінансів поділилися простими секретами, які дають змогу накопичувати без необхідності брати додаткові кредити.

Порахувати витрати та завжди відкладати

 

Спочатку потрібно звести баланс – порахувати доходи за місяць і, відповідно, витрати. Можливо, деякі статті витрат доведеться обмежити чи знайти спосіб економити. Наприклад, ігрові автомати з поповненням через Київстар та інші мобільні оператори дозволять економити на комісії. Або використання дисконтів та акції у магазині. Навіть невелике заощадження дозволить наблизитися до мети.

Необов'язково відкладати багато. Рекомендується почати з 1-5%, а за деякий проміжок часу підняти до 10%. Відкладати має бути легко і не викликати напруги для загального бюджету. Великі суми краще брати від продажу майна, премій чи грошових подарунків – 30-40%.

Щоб не виходити за встановлені терміни та бюджет, не слід виходити з ліміту. Для зручності його можна встановити у банківських додатках, або поставити нагадування в смартфоні. Тоді накопичення залишаться стабільними, а людина точно встигне до терміну.

Більше корисних порад для охочих навчитися накопичувати

 

Головне – триматися заданої мети та не відступати. Слід точно поставити ціль накопичення. Наприклад, відпустка, купівля дорогої техніки, машина, квартира. Тільки тоді вдасться постійно тримати у думках, заради чого відкладається частина зарплати чи премії. Серед інших способів ефективно накопичувати:

  • Уникати спонтанних витрат. Тут допоможе ведення списків покупок, який дозволить взяти зайве. Як варіант, менше витрачати на кафе та більше обідати вдома.
  • Купувати речі на розпродажі. Головне, з розумом, адже іноді акції можуть бути лише хитрістю. Варто звертати увагу на розпродаж в період сезонних свят.
  • Чітко встановити ліміт на підписки та донати. Різні сервіси пропонують безліч варіантів, куди можна витратити від 3 до 10 доларів щомісяця. Рекомендується переглянути і обмежити такі витрати. Порада із встановленням ліміту щодо донатів у ігри буде актуальною.
  • Обов'язково підходити до накопичення системно.

Важливо набратися терпіння. Доведеться стежити за своїми витратами, доходами, не зриватися на позапланові покупки. Натомість результат точно принесе радість, адже так здійсниться невелика мрія. Також економія вчить дисципліні, що дуже корисно для особистого розвитку.

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else