пятница, 17 мая
img

НОВОСТЬ

Аміаковози: конструктивні параметри техніки та головні вимоги до оснащення

Аміаковози: конструктивні параметри техніки та головні вимоги до оснащення

Перевезення хімічно небезпечних речовин, до яких відноситься аміак, у великих обсягах здійснюється на спеціальному автотранспорті. Така техніка обладнана необхідними елементами, що дозволяє виконати безпечне транспортування хімічного реагенту. Основу агрегатів для перевезення хімічних речовин представляють цистерни, розташовані на кузовній частини автотранспорту або причепах чи напівпричепах.

Конструктивні особливості аміаковозів

Основою аміаковозів є цистерна, яка являє собою резервуар овальної або округлої форми. Розташовується вона в горизонтальному положенні, що необхідно для додання конструктивної стійкості автомобілю.

Для виготовлення цистерни застосовуються високоміцні матеріали, що виключає не тільки деформацію резервуара при механічному впливі, але й ймовірність її ушкодження при контакті з агресивними речовинами. Складається вона з трьох шарів, а поверхня внутрішньої основи, яка контактує з аміаком, має оцинковане напилення.

Основні вимоги до автотранспорту

Вивчаючи конструкцію автотранспорту, слід зазначити, що аміаковози https://everlast.ua/catalog/am-evl-ammiachnye-polupritsep-tsisterny-ammiakovozy/p29 оснащуються цистернами різного об'єму. Вони мають наступні параметри місткості: від 7 до 35 м3. Крім того, до таких агрегатів пред'являється ряд наступних важливих вимог:

1. Обов’язково в цистерні повинен бути рівнемір, за допомогою якого здійснюється безконтактне вимірювання заповнення ємності хімічною речовиною.

2. Імовірність виникнення протікання виключена завдяки тому, що цистерни аміаковозів виготовляються з високоміцних видів сталей (марки 09Г2С), які витримують негативний вплив хімічних речовин.

3. Тиск спуску аміаку з резервуара відбувається при його значенні в 1,6 МПа. Максимальна величина тиску (випробувальна) становить 2,3 МПа.

4. Застосовуються системи вимірювання тиску і температури. Вони потрібні для того, щоб водій міг контролювати ці значення, тим самим виключаючи можливість появи непередбачених ситуацій у вигляді спалаху рідини або її витоку.

Аміаковози користуються великою популярністю для перевезення хімічно небезпечних речовин, до яких відноситься скраплений аміак. Щоб виконати транспортування матеріалу або налагодити схему перевезень, знадобиться спеціальний транспорт. Для цього можна придбати техніку за низькими цінами в Україні, звернувшись в компанію Everlast.

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else