понедельник, 29 апреля
img

НОВОСТЬ

Взяти участь в торгах з закупівель товарів або послуг

Взяти участь в торгах з закупівель товарів або послуг

Ще до недавнього часу далеко не всі компанії або підприємці мали можливість брати участь в торгах з закупівель товарів або послуг, що забезпечують потреби держави або громади (так звані державні закупівлі) через брак інформації та суцільної корупції. Але з 2016 року в Україні почала діяти процедура проведення закупівель за допомогою електронного аукціону, яка передбачає автоматичне визначення переможця відкритих торгів, учасником яких може бути будь-яка зацікавлена особа, за умови її відповідності усім критеріям та вимогам замовника.

Інформація про проведення торгів потрапляє у відкритий доступ завдяки електронній системі Прозоро, в якій замовники товарів або послуг розміщує оголошення про тендери, а виконавці подають свої комерційні пропозиції.  Торги проводяться за допомогою акредитованих електронних майданчиків, що офіційно підключені до загальної бази Прозоро, наприклад, Zakupku.ua https://zakupki.com.ua/, Українська універсальна біржа, Держзакупівля.онлайн та інші).

Але для того, щоб укласти вигідний договір, потрібно знати всі нюансі ти належним чином здійснювати в системі прозоро пошук потрібного оголошення. До речі, зараз існує декілька способів пошуку оголошення, наприклад, через рядок пошуку на майданчику шляхом введення найменування організації або назви товару, або інших ключових слів та ідентифікаторів, що стосуються конкретної сфери діяльності. Також можливе використання фільтрів, за допомогою яких необхідні пропозиції сортуються в потрібних тематичних розділах або каталогах на електронному майданчику. Крім цього можна отримувати автоматичну розсилку, яка надає інформацію щодо нових тендерних процедур.

Але щоб мати можливість брати участь в тендері, потенційний виконавець повинен зареєструватися на майданчику, адже повноцінним учасником торгів він стає тільки після створення особистого кабінету та отримання поширеного доступу.

Окрім відкритих торгів існують і інші процедури проведення закупівель. Це переговорна процедура, яка проводиться у вигляді переговорів з одним або кількома виконавцями та не передбачає проведення аукціону і публікації тендерної документації. Така процедура може проводитися тільки при наявності підстав, передбачених законодавством. Також в деяких випадках передбачається проведення конкурентного діалогу, наприклад для обговорення технічних умов або якщо предметом договору є послуга. 

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else