понедельник, 29 апреля
img

НОВОСТЬ

Цілорічний курорт Арабатська Стрілка - відпочинок і оздоровлення.

Цілорічний курорт Арабатська Стрілка - відпочинок і оздоровлення.

Серед великої кількості вітчизняних курортних локацій, Арабатська Стрілка особливо виділяється своїм унікальним місцерозташуванням та природними умовами. Саме тому с кожним роком все більше туристів надають перевагу відпочинку в Генічеській громаді.

Загальна інформація

Арабатка - це назва піщаної коси, яка знаходиться в Херсонській області, і рекреаційної зони розташованій на її території. Цей курортний міні-регіон складається з трьох на населених пунктів - Генічеської Гірки, Щасливцево і Стрілкового. Саме ці села займають більшу частину коси і узбережжя, які омивають води Азовського моря. З іншої сторони Арабатку оточує затока Сиваш, з її системою солоних озер и островів.

Туристичний профіль

Арабатська Стрілка представляє собою унікальний і дуже багатогранний курорт, в якого є як суто класичні риси морської і кліматичної рекреації, так і досить специфічні бальнеологічні властивості. Завдяки таким можливостям Арабатка підходить для дуже широкої туристичної аудиторії. Влітку, під час традиційного оздоровчого сезону, рекреація привертає увагу завдяки теплому Азовському морю, та чистим пляжам. А в міжсезоння найбільшим попитом користуються основні бальнеологічні ресурси, і особливо термальні джерела. Наявність геотермальних родовищ дозволяє відвідувати курорт взимку, не зважаючи на морози. А за відгуками відпочивальників виходить, що саме холодна пора року є найкращим часом для відвідування гарячих джерел. З травня по вересень на Арабатці встигає відпочити величезна кількість туристів.

Медузи, комарі та інші морські блохи...

Ці проблеми природного походження дійсно є, але зовсім не так, як представлено в медійному просторі. Медузи вже 4 роки існують в таких кількостях, АЛЕ мають скоріше стихійний характер і сильно залежать від західного вітру. Під час їх "нашестя" альтернативою морю стане затока Сиваш, термальні джерела та басейни. Також все більше встановлюють спеціальні сітки, які мають довести свою ефективність цього року. З комарами завжди досить успішно справлялись, але аномальні опади цього літа дали можливість кровосісям розмножитись у небувалій кількості, і до такого повороту не всі були готові. Але й в цьому випадку проблема вирішувалась, здебільшого, за допомогою репелентів та інших засобів захисту. А щодо морських бліх, то насправді не так страшні вони, як різні інформаційні "воші", через яких і з'являються подібні фейки.

Інфраструктура і потенціал

Курорт з кожним роком набуває все більшого і різнобічного розвитку. Якихось 5 років назад Арабатка розглядалась суто теоретично, в якості перспективної фестивальної локації, а вже сьогодні на її території проходять масштабні масові заходи, які привертають увагу туристів з усього світу. Інфраструктура знаходиться на відповідному рівні, завдяки чому тут можна відпочивати якісно і не відчувати ніякого дискомфорту, завдяки наявності всіх необхідних об'єктів. А великий вибір рекреаційних закладів зможе задовольнити потреби навіть вибагливого туриста.

Стаття написана за підтримки genich-rada.gov.ua

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else