суббота, 27 апреля
img

НОВОСТЬ

Сучасні козлові електричні крани: проектування і виробництво

Сучасні козлові електричні крани: проектування і виробництво

Козлові крани мають широку сферу застосування. Їх використовують у будівництві, промисловості, логістиці для піднімання та транспортування великогабаритних і важких вантажів. Це обладнання відноситься до кранів мостового типу і встановлюється на рейки, прокладені по забетонованій поверхні. Як і будь-які мостові крани, козлові вимагають жорсткого дотримання техніки безпеки. Вони повинні бути цілком надійними та безпечними, не мати жодних суттєвих  пошкоджень, мати повний комплект необхідного додаткового обладнання.

На даний момент єдиного державного стандарту в Україні на козлові крани немає. Діє ряд нормативних документів, вимоги яких можна виконувати на добровільній основі. Зокрема, на Київському заводі підйомно-транспортного обладнання при виборі, створенні та комплектації козлових кранів керуються європейськими директивами та стандартами, що стосуються машин, механізмів та електрообладнання (Machinery Directive 2006/42/EC, DIN EN ISO12100, EN60204-1 тощо).

Проектування козлових кранів

Технічні фахівці КЗПТО, які володіють величезним досвідом у сфері проектування підйомно-транспортного обладнання, намагаються по можливості врахувати всі побажання замовників. У своїй роботі вони дотримуються основного принципу: «вирішення максимальних технічних завдань за мінімальну ціну при найвищій якості». У пакет розроблюваної проектної документації входять:

  • креслення загальних видів і деталювання;
  • принципові і монтажні схеми;
  • креслення електрообладнання;
  • специфікації всіх деталей і елементів;
  • розрахунки, таблиці з'єднань;
  • програми та технології випробувань;
  • технічний опис обладнання;
  • інструкції з монтажу та експлуатації;
  • паспорт обладнання.

Термін служби козлових кранів

Термін служби конструкції обмежений періодом експлуатації несучих елементів із металу. Якщо козловий кран використовують під відкритим небом і без навісу, термін служби зменшується приблизно на 25%, так як несучі конструкції можуть бути пошкоджені корозією та іншими негативними факторами. Залежно від інтенсивності роботи, термін експлуатації електричного козлового крана становить від 20 до 30 років.

Напрацювання в циклах

Цикл включає в себе підйом і опускання вантажу. Напрацювання козлового крана може становити до 230 і більше тисяч циклів. Надалі обладнання потрібно розібрати або провести капітальний ремонт.

Стійкість до негативних впливів

Усі порожнини, відкриті для опадів, повинні мати зливні отвори або ухили. Несучі елементи конструкцій не повинні мати відкритих опадам поверхонь, якщо ті недоступні для огляду та обслуговування. Захист від дощу необхідно передбачити і для елементів гальмівної системи. Усі металеві поверхні слід заґрунтувати безпосередньо при виготовленні. Температурний діапазон, при яких допускається експлуатація козлових кранів, залежить від типу самої конструкції. Нижня межа - -40 °С.

Рівень безпеки

Вантажозахоплювальний механізм і поверхня кабіни повинні бути віддалені один від одного на відстань від 0,4 метрів і більше. Рухливі кабіни обладнують пристроями аварійної евакуації (сходами, як мінімум). На самому крані повинні бути обмежувачі висоти підйому та кінцеві вимикачі, а також інші захисні механізми і системи.

Козлові крани з прольотами більше 16 метрів слід укомплектувати анемометрами, які дозволяють стежити за швидкістю вітру. Ходову частину захищають обмежувачами ходу та протиугінними пристроями. На саму кабіну, обойми гаків, елементи ходової частини та інші комплектуючі повинно бути нанесено яскраве попереджувальне забарвлення.

Вимоги до робочого місця

Робоче місце кранівника (кабіна) повинна відповідати санітарно-гігієнічним вимогам і вимогам охорони праці. У кабіні встановлюють поворотне крісло, пристрої для управління самим краном, його вантажозахоплювальними механізмами. Кабіну проектують так, щоб робітник міг потрапити всередину та сісти в крісло з максимальною зручністю. Якщо кабіна буде знаходитися високо (більш ніж в 8 метрах від землі або майданчика під краном), у ній слід встановити переговорний пристрій.

Кранівник повинен бути захищений від підвищеної вібрації та холоду. Зокрема, підлогу кабіни вистилають теплоізоляційним матеріалом. На нього викладають діелектричний килимок для захисту від можливих ударів струмом. Пред'являються також певні вимоги та до звукоізоляції. Усередині кабіни можуть бути встановлені прилади для оцінки сили вітру та температури повітря.

У конструкції повинні бути всі комплектуючі, необхідні для стропування, кріплення, монтажу, а також техобслуговування та ремонту самого крана без його фактичного розбирання. Доступ слід надати до всіх механізмів. Козловий кран - потенційно небезпечна техніка, тому до її підбору, замовлення, встановлення та подальшого обслуговування слід поставитися з усією відповідальністю.

Київський завод ПТО готовий запропонувати послуги не тільки з проектування та виготовлення, але і з монтажу, а також пуско-налагодження козлових кранів різної вантажопідйомності (до 30 тонн і більше). Також проводиться монтаж усієї необхідної інфраструктури, включаючи підкранові шляхи та струмопідводи. За бажанням замовників додатково встановлюються системи радіоуправління. Після закінчення робіт клієнту надається вся необхідна виконавча та технічна документація.

КЗПТО готовий забезпечити гарантійне та післягарантійне обслуговування протягом усього терміну експлуатації. На цьому заводі, котрий в останні роки став справжнім флагманом українського кранобудування, зацікавлені у довгостроковому співробітництві, тому інтереси покупця тут завжди на першому місці. Для отримання інформації щодо термінів та попередньої  оцінці вартості крану, відправте запит на заводському сайті - www.kzpto.com.ua.

КЗПТО в соціальних мережах

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else