пятница, 19 апреля
img

НОВОСТЬ

Що таке ринви та для чого вони потрібні?

Що таке ринви та для чого вони потрібні?

Навіть невеликі та нерегулярні осадки можуть вплинути на стан будинку. Волога поступово знищує дах, стіни, фундамент. Захиститися від цього процесу допомагає водостік. Він створений спеціально для відведення зайвої води від будівлі. Без якісного водостічного механізму термін експлуатації приміщень значно скорочується.

Ринва – один з найважливіших елементів водостічних систем. Такі компоненти беруть на себе перший удар осадів, щоб перенаправити їх в правильному напрямку та не допустити протікання даху. Які види таких виробів існують?

Для чого потрібні ринви?

Система водостоку – це невід’ємна частина будь-якої будівлі. Її можна побачити на приватних будинках, промислових комплексах та навіть на побутових комірках. Річ у тому, що саме вона забезпечує відтік води після тривалих опадів. Навіть якщо будівля має високий покатий дах, волога не буде відходити в правильному напрямку та рівномірно. А цей процес повинен бути саме таким, адже від залишків водних мас страждають абсолютно всі деталі будинку: фундамент, стіни, дах та навіть вікна.

Отож, водостік видаляє зайві водні маси та не дозволяє їм впливати на довговічність будівлі. Ринви в ньому грають ключову роль. Саме вони збирають усю воду з даху, а потім направляють її до труб.

Особливості установки та види

Монтаж таких деталей водостоку залежить від багатьох факторів. Це й розміри приміщення, й особливості даху, й сам тип водостічної системи. В більшості випадків їх встановлюють паралельно стінам, в горизонтальному положенні прямо під скатом даху. Проте в деяких випадках знадобиться створити певний кут нахилу для більш ефективного збору водних потоків.

В залежності від матеріалу виробництва усі ринви бувають:

-металеві;

-пластикові.

Пластикові вироби використовуються не так часто. А от металеві моделі вважаються найкращим та універсальним рішенням для будь-який будинків. Вони відрізняються міцністю та довговічністю. До прикладу, вироби зі сталі з оцинкованим покриттям легко витримують температури в діапазоні від -40°С до +100 °С, а іноді й вище.

Хоча сталь – міцний матеріал, він має і свої слабкі сторони. Це – корозія. Від її дії захищає спеціальний шар цинку, нанесений методом холодної або гарячої катки. Його неможливо пошкодити, тому сталева основа залишається надійно захищеною. Якщо виробник дотримується правил та норм, такі ринви можуть прослужити більше 30 років. Радимо не економити на якісних деталях водостічної системи, адже це хороша інвестиція в безпеку будинку.

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else