пятница, 3 мая
img

НОВОСТЬ

Квітень-2020 для «ПроЗорро»: до чого готуватись користувачам?

Квітень-2020 для «ПроЗорро»: до чого готуватись користувачам?

Запорука успіху на фоні будь-яких суттєвих змін ситуації — підготовка, яка можлива лише за умови поінформованості про зміни. А користувачам системи ПроЗоро у 2020 році — є до чого готуватись! Тому пропонуємо разом переглянути добірку основних змін, на які варто зважати, щоб перемагати у державних закупівлях і продажах.

Початок зелених аукціонів ProZorro.Sale

Цього року розпочнуться регулярні торги за право продавати державі електроенергію, отриману з відновлюваних джерел (наприклад, з вітру чи сонячного світла) — так звані зелені аукціони. Вони відбуватимуться двічі на рік — у квітні та у жовтні. Мета проведення таких аукціонів — створення конкуренції на ринку зеленої енергії та його розвиток за рахунок додаткової державної підтримки.

Спочатку торги будуть обов’язковими лише для потужних вітрових і сонячних електростанцій, але щороку планка знижуватиметься й залучатиме все більш дрібних виробників. Нововведення не стосуватиметься домогосподарств, які виробляють енергію лише за рахунок панелей, встановлених на даху будинку — для них і надалі діятиме раніше створена програма підтримки.

Комісія для користувачів ProZorro Market

Вже з 15 січня відбудуться важливі й цілком логічні зміни у роботі першого державного маркетплейсу для державних замовників — Прозорро Маркет. Сервіс почне брати з постачальників комісію у розмірі 5% від суми угоди. Цей крок дозволить прискорити розвиток платформи й підготувати її до революції ProZorro 2.0 — зменшення обсягів допорогових закупівель.

Вже зараз у магазині постійно розширюється асортимент, а до роботи у ньому регулярно долучаються нові постачальники. Зовсім скоро цей потік збільшиться у кілька разів, оскільки державні замовники все частіше обирають зручні й швидкі (буквально у три кліки) закупівлі онлайн замість традиційних допорогових процедур.

Довгоочікувані зміни у ProZorro

З кінця квітня у системі державних тендерів ProZorro відбудуться масштабні зміни, закріплені законопроектом №1076 — новою версією Закону України «Про публічні закупівлі»:

-Збільшиться майже на 250 тис. щорічна кількість тендерів.

-Плата за оскарження стане пропорційною до бюджету закупівлі.

-Посилиться відповідальність замовників за порушення принципів прозорих закупівель.

Все це відкриє широкі можливості для заробітку у системі, тому підприємцям вже зараз варто готуватись до участі у тендерах.

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else