среда, 24 апреля
img

НОВОСТЬ

Багаторічні квіти:як їх розводити

Багаторічні квіти:як їх розводити

Кожна господарка, яка розводить багаторічні  квіти на дачі або присадибній ділянці добре знає, як правильно вибрати час посадки, щоб квіти радували майже увесь рік. Початок весни – це дуже сприятливий час для підготовки розсади. Так як в цю пору ґрунт ще досить твердий та непридатний для посадки квітів, то посадковий матеріал, такий як попередньо пророщені рослини або насіння, висаджують в горщики, а вже в квітні їх пересаджають в прогрітий ґрунт. Насолоджуватися квітучим садом можна буде вже влітку.

Оформлюючи клумбу по заздалегідь продуманому проєкту, можна вибрати квіти по кольору, розміру рослини, формі листя і т.п. Квіти висаджують по колу, рядами або ярусами. Найкращими багаторічними квітами для посадки навесні вважаються:  родіоли, лілійник, волошки, флокси, дельфініум, рудбекія, мальви та інші.

Також при створенні клумби своєї мрії потрібно пам’ятати, що не всі квіти зможуть ужитися разом. Найкращий вибір – рослини двох -трьох видів з різним терміном цвітіння, які будуть поступово змінювати друг друга протягом кількох років. Це зробить клумбу або галявину декоративною та квітучою увесь сезон.

Також треба уділяти належну увагу умовам, при яких багаторічні квіти вирощуються. Одні й ті ж самі умови можуть по різному впливати на різні рослини. Хоча багаторічні квіти не  дуже вибагливі в догляді,  все ж потрібно враховувати їх особливості. Одні квіти люблять сонячні місця та пухкий дренований ґрунт, інші ж надають перевагу  напівтіні та промірному поливу. В будь якому разі  не треба забувати про регулярне прикормлювання квітів добривом.

Вибір багаторічних рослин для клумби зумовлений наступними перевагами:

  • відсутність будь-яких додаткових робіт (пересадка або засівання) протягом декількох років;
  • переносимось квітами – багаторічниками найнижчих температур взимку, завдяки чому такі рослини навесні розцвітають першими;
  • стійкість до шкідників та хвороби;
  • невибагливість у догляді;
  • заощадження коштів: немає потреби купувати посадковий матеріал щороку.

Сьогодні спеціалізовані магазини пропонують своїм відвідувачам величезний асортимент посадкового матеріалу – цибулин, саджанців, насіння квітів, серед якого без проблем можна вибрати  потрібні рослини. Весь матеріал продається в упаковках, на яких є зображення рослини, її опис, а також розміщена інформація щодо періоду та особливостей цвітіння.

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else