суббота, 27 апреля
img

НОВОСТЬ

Сульфат алюмінію: використання у промисловості та в очищенні води

Сульфат алюмінію: використання у промисловості та в очищенні води

 

Сульфат алюмінію

Сульфат алюмінію — це неорганічна сполука, дрібнодисперсна кристалічна речовина білого кольору, іноді з відтінками рожевого, сірого або блакитного. Вона постачається як у вигляді порошку, так і у вигляді дрібних фракцій. Формула — Al2(SO4)3∙nH2O. Інші назви: алюмінієва сіль, сірчанокислий алюміній, сірчанокислий глинозем.

Застосування та властивості

Речовина є універсальною і дуже розповсюдженою, вона добре вбирає вологу, відмінно розчиняється у воді, зв’язує різні метали. При цьому вона належить до 3-го класу безпеки, тобто є малотоксичною. Тож сульфат алюмінію застосовується в самих різних промислових сферах, але найчастіше — для очищення і пом’якшення господарської, промислової чи питної води через такі властивості:

  • “склеює” колоїдні частинки в пластівці, після чого їх вже легше видалити з води за допомогою фільтрів, тобто працює як коагулянт;
  • допомагає видаляти з води фосфати, нафтопродукти, важкі метали, зв’язуючи їх та перетворюючи на великі фракції і тим самим робить воду більш м’якою;
  • допомагає в боротьбі з деякими бактеріями;
  • не утворює токсичних з’єднань та легко проходить через фільтри;
  • зменшує утворення накипу і тим самим продовжує термін користування приладами.

Очищення води сульфатом алюмінію

Вода, яка постачається, найчастіше забирається із річок, озер, водосховищ. Тож вона потребує очищення: спочатку з неї видаляють великі домішки, після чого проводять коагуляцію, тобто зв’язування дрібних домішків за допомогою відповідних речовин. Це різні коагулянти на основі алюмінію. Серед них найчастіше використовується сірчанокислий алюміній — через унікальні властивості, які були перелічені вище.

Приклади використання сірчанокислого алюмінію в інших сферах

  • Харчова промисловість. Речовина входить до складу багатьох продуктів як харчова добавка під назвою Е520.
  • Косметологія. Використовується для створення антиперспірантів.
  • Будівництво. Застосовується як гідроізоляційна добавка для виготовлення бетону.
  • Сільське господарство. Використовується як один з компонентів для живлення ґрунту та як один з компонентів, що входить до складу отрути для різних видів шкідників та бур’янів.
  • Текстильна промисловість та друкарня. Входить до складу якісних та стійких барвників.
  • Медична сфера. Використовується для розробки препаратів, що зменшують набряки.

 

Переваги використання сульфату алюмінію

 

Допомагає оптимізувати процеси виробництва в різних сферах для підвищення якості продукції.

Легко і зручно зберігається: або у мішках, або насипом — на властивості речовини це не впливає.

Постачається у мішках по 25–50 кг або у м'яких контейнерах 700–800 кг. Можуть бути інші варіанти фасування на вимогу клієнтів при замовленні на сайті ITS Water.

Щоб замовити сульфату алюмінію, скористайтеся кнопкою “Консультація” на сторінці з описом товару або зателефонуйте за номером, вказаним у шапці сайту. Професійні менеджери зорієнтують вас у питаннях ціни, фасування, постачання продукції та нададуть рекомендації щодо її застосування для досягнення ваших виробничих цілей.

 
 
 
 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else