воскресенье, 5 мая
img

НОВОСТЬ

Коронки на зуби — реставрація для бездоганної посмішки

Коронки на зуби — реставрація для бездоганної посмішки

На стан наших зубів впливає безліч факторів. Неправильний догляд, механічні пошкодження, шкідливі звички та навіть порушення в раціоні — все це може призвести до руйнування емалі. Поки проблема незначна, можна обійтися пломбуванням зуба. У випадку суттєво пошкодження коронкової частини встановлюються коронки — спеціальні конструкції, які повністю відновлюють естетику та функцію зуба. Стоматологія DentaDerm поділилась із нами корисною інформацією про такий метод корекції посмішки.

 

Що таке коронки на зуби?

 

Коронки на зуби — це протези, які встановлюються на пошкоджені або деформовані зуби, з метою відновлення їхньої форми, функції та естетичного вигляду. Вони виготовляються з різних матеріалів, таких як кераміка, метал або комбінація обох (металокераміка). Саме якісні матеріали забезпечують міцність та надійність реставрації.

Перевагами коронок є:

  • Відновлення естетики пошкоджених зубів. Такий метод реставрації допоможе повернути вашій посмішці привабливість після травм, пошкоджень емалі або руйнувань, спричинених глибоким карієсом.
  • Зміцнення зубів. Коронки виступають, як захисний шар, який покриває емаль та перешкоджає її подальшому пошкодженню.
  • Відновлення функціональності зубів. Після встановлення коронок на зуби ви можете без проблем насолоджуватися улюбленою їжею, адже функціональність зубів повертається на 100%.
  • Довговічність. Коронки на зуби служать понад 10 років за умови правильного догляду за ротовою порожниною.

Стоматологи зазначають, що вартість коронок може бути різною: це залежить, в основному, від матеріалу реставрації та прайсу клініки, в яку ви звертаєтеся. Найдешевшими є металеві коронки, але їх рекомендують пацієнтам вкрай рідко через неестетичність та недовговічність конструкції.

 

Процес встановлення коронки на зуби

 

Процедура встановлення коронки може відрізнятися залежно від особливостей клінічного випадку. Розглянемо стандартний варіант:

  • Консультація та огляд лікаря. Стоматолог оцінить стан ваших зубів і ясен, проведе рентгенологічне дослідження, щоб зрозуміти ступінь ураження зуба та обрати коректну стратегію лікування.
  • Підготовка зуба до встановлення коронки. Лікар вводить місцеву анестезію, знімає тонкий шар емалі (препарує пошкоджені тканини).
  • Зняття відбитків та виготовлення коронки. Лікар знімає відбитки зубів, які відправляються до зуботехнічної лабораторії для виготовлення коронки.
  • Встановлення коронки. Стоматолог приміряє коронку та якщо вона підійшла — фіксує в ротовій порожнині пацієнта. Якщо не підійшла — проводиться корекція.

Ось і все: ви можете насолоджуватися красивою посмішкою!

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else