суббота, 20 апреля
img

НОВОСТЬ

Україські військові про контрнаступ в Донецькій області: відвоювали Святогірськ, Лиман, Ямпіль

Україські військові про контрнаступ в Донецькій області: відвоювали Святогірськ, Лиман, Ямпіль

Журналісти «Української правди» показали, як військові, що боронять схід країни, відвоювали у ворога Святогірськ, Дробишеве, Лиман, Ямпіль і ще понад 40 населених пунктів. Зараз всі вони перейшли під контроль України.

Українська армія відкинула росіян від стотисячного Слов’янська, на який ті неодноразово намагалися наступати. А також убезпечила від російського вогню села, що розташовані вздовж Сіверського Дінця, зокрема Дронівку та частково Серебрянку. Наразі останнє село періодично потрапляє під обстріл, але тепер вже з боку сусідньої Білогорівки, на яку намагаються наступати росіяни.

Одним з підрозділів, що брав участь у звільненні півночі Донеччини, є батальйон імені генерала Кульчицького Національної гвардії України. Згаданий на початку "Грізлі" є бійцем цього батальйону. 11 вересня бійці Кульчицького човнами перейшли річку від села Тетянівка до Святогірська й оприлюднили фото з українським прапором над тамтешнім виконкомом міськради. Хлопці фактично поверталися додому – росіяни, через велику перевагу в артилерії, вибили їх зі Святогірська в перші числа червня.

Після Святогірська нацгвардійці, зокрема аеророзвідники Кульчицького, рухалися до Соснового, Ярової, Новоселівки, Дробишевого та врешті Лимана.

На весь шлях від Святогірська до Лимана, що складає близько 40 кілометрів, пішло 20 днів. 1 жовтня українська армія широким фронтом, наступом з трьох боків, остаточно взяла Лиман – транспортний вузол і відправну точку для просування на Луганщину.

Військові  розказали про деталі контрнаступальної операції.

 

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else