четверг, 2 мая
img

НОВОСТЬ

Цифрові основи розумного рільництва

Цифрові основи розумного рільництва

Оцінимо ситуацію: зменшення площі земель, деградація сільської інфраструктури, дефіцит кваліфікованої робочої сили в сільській місцевості та структурне безробіття в селі, відставання у сфері точного рільництва, неефективне господарювання, високі витрати, залежність від іноземних технологій — це проблема для розвитку галузі, яка не дає їй змоги зробити крок уперед. Без нових технологій і принципових рішень.

Маючи величезні природні ресурси для виробництва сільськогосподарської продукції та не маючи в достатній кількості людей, здатних обробити ці землі — немає жодного шляху для підвищення ефективності та продуктивності, окрім впровадження нових технологій. Навіть агронавігатори https://zemlerobstvo.trimble.com/rishennya/navihatsiya-ta-avtomatychne-upravlinnya/ здатні зробити життя господарства простішим. За допомогою технологій розумного рільництва можна в кілька разів підняти врожайність продукції та водночас підвищивши її якість.

Технології розумного рільництва мінімізують негативний вплив людини на довкілля. Вони дають змогу залучити кваліфіковану молодь, оскільки ці технології передбачають роботу з комп’ютерами, з картографічною та супутниковою інформацією, з інтелектуальними системами, суміжними інтернет-технологіями.

Точне рільництво

Точне рільництво — це комплекс методів управління операціями сільськогосподарського циклу, який відповідає на питання «Як, коли та де» сіяти, вносити добрива, зрошувати, прибирати тощо. Це оптимальне управління для кожного квадратного метра поля.

Спеціальні сенсори, встановлені на тракторі, сканують посіви та фіксують фотосинтетичну активність рослин. За цим показником можна відстежувати їхній стан, а також розрахувати біомасу. Потім спеціальна програма обробляє ці дані, а на їх основі проводиться догляд за рослинами.

Точна координатна прив’язка буквально кожного сантиметра поля й можливість побудови цифрових моделей місцевості та рельєфу геодезичними методами та безпілотним аерофотографуванням, дають реальну можливість впровадження високоточного рільництва навіть у малих агрогосподарствах.

Як малим, так і великим господарствам нема потреби купувати й мати власні дорогі базові супутникові станції для забезпечення поправками мобільних комплексів встановлених на техніці. У регіонах створюються координатні мережі, що дають змогу почати застосування в сільському господарстві високоточні технології.

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else