суббота, 27 апреля
img

НОВОСТЬ

7 щоденних продуктів, які варто замінити в раціоні для схуднення та покращення здоров'я

7 щоденних продуктів, які варто замінити в раціоні для схуднення та покращення здоров'я

Тут декілька продуктів, які варто змінити в щоденному вживанні для покращення показників здоровя, зниження інсуліну, поганого холестерин, налагодження обміну речовин, зниження ваги тощо. Здебільшого це швидкі вуглеводи, які не несуть користі організму, але присутні щодня в харчуванні більшості людей.

Така собі No-white diet. Ці продукти піддаються високому ступеню обробки, містять велику кількість крохмалю, вуглеводів, мають високий глікемічний індекс і низьку поживну цінність.

1. Білий хліб. І всі близькі до нього продукти з білого борошна: крекери, тістечка, печиво, сухі сніданки.

Коли хлібне борошно очищають, зародки і висівки зерна видаляються разом з більшою частиною клітковини, вітамінів і мінералів, що містяться в них. Виходить продукт, багатий на вуглеводи, але позбавлений важливих поживних речовин, таких як клітковина та білок. Часте споживання білого хліба пов'язане зі збільшенням ваги, що може бути частково пов'язано зі зниженою поживною цінністю.

Здоровіша заміна: цільнозерновий хліб.

Такий продукт зберігає більше природної поживної цінності порівняно з рафінованим білим хлібом.

Покращений поживний профіль і підвищений вміст клітковини допоможуть стримати реакцію організму на рівень цукру в крові і поліпшити відчуття ситості, що полегшить дотримання норми калорій.

2. Білі макарони - історія як із хлібом.

Здоровіша заміна: цільнозернові макарони.

Вони містять більше клітковини, завдяки чому є довге відчуття ситості та більш задоволення. Додаткова клітковина сповільнює перетравлення вуглеводів у організмі, підтримуючи кращий контроль рівня цукру в крові.

Ще краща альтернатива - макарони з бобових. Хоча іхня текстура відрізняється, вони, як правило, містять більше білка і клітковини, ніж більшість зернових сортів.

3. Білий рис

В ньому також видаляються висівки та зародки в процесі помелу, що перетворює його на крохмалистий порожній на поживну цінність продукт.

Він не є за своєю суттю поганою або нездоровою їжею, але не містить поживних речовин, окрім калорій і вуглеводів. Відсутність клітковини і білка також дозволяє дуже легко зловживати білим рисом, що може сприяти збільшенню ваги або дисбалансу цукру в крові.

Здоровіша заміна: коричневий рис.

Але є ще більш корисні альтернативи як кіноа, амарант, біля квасоля.

4. Білий цукор

Дієта без білих продуктів виключає білий цукор. Проте тут забороняють і кольорові форми цукру, включаючи коричневий цукор, мед, цукор турбінадо, кленовий сироп і нектар агави.

Ці види цукру часто разом називають доданими цукрами. Окрім калорій, вони мають дуже мало поживних властивостей.

Оскільки вони в основному складаються з простих вуглеводів, потребують дуже мало часу для перетравлення. Швидко всмоктуються в кров і можуть сприяти різким коливанням рівня цукру в крові. А це відображається на нашому настрою, шкірі, процесах пришвідшеного старіння.

Додані цукри містять багато калорій, навіть якщо розмір порцій відносно невеликий, тому їх легко випадково переїсти. При зловживанні відзначається небажане збільшення ваги та підвищений ризик серцевих захворювань і діабету 2 типу.

Здоровіша заміна: фрукти

Фрукти містять прості цукри, які хімічно ідентичні тим, що містяться в доданих цукрах. Однак вони містять вітаміни, мінерали, клітковину та антиоксиданти - все це допомагає мінімізувати шкідливі наслідки, які можуть виникнути при споживанні цукру в чистому вигляді .

5. Сіль

Хоча деяка кількість солі необхідна для здоров'я, багато людей споживають її занадто багато, більшість з них надходить з ультрапереробленими продуктами (ковбаси, сири, паштети, кетчупи, сухі снекі, приправи, консерви). В Украіні споживання солі перевищено в десятки разів.

Надмірне споживання пов'язане з різними негативними наслідками для здоров'я, включаючи підвищений ризик серцевих захворювань, інсульту, ожиріння і хвороб нирок.

Здоровіша заміна: різнокольорові трави та спеції

Зменшення споживання солі не означає, що ми повинні харчуватися продуктами без смаку. Це експеримент з травами і спеціями на власній кухні. Вони є концентрованими джерелами антиоксидантів, вітамінів і мінералів, які можуть відігравати певну роль у зменшенні запалення. Орегано, базилік, чебрець і розмарин, кориця, мускатний горіх, куркума, паприка, кайенский перець додадуть смаку їжі без використання солі.

6. Біла картопля

Біла картопля не є шкідливою для здоров'я. Вона джерело кількох важливих поживних речовин, таких як калій, вітамін С і клітковина. Але питання до приготування: смажать або подають з солоними, висококалорійними добавками, такими як підлива, вона сприятиме збільшенню ваги та іншим негативним наслідкам для здоров'я.

Корисніша заміна: різнокольорові овочі

Коли справа доходить до овочів, різноманітність - це те, до чого варто прагнути.

Вживання в їжу овочів різних кольорових груп - включаючи зелений, оранжевий, жовтий, червоний, фіолетовий і білий - пов'язане зі зниженням ризику хронічних захворювань, таких як хвороби серця і рак товстої кишки.

Помаранчева солодка картопля, фіолетова картопля, зелений горошок і патисон, є чудовими барвистими замінниками білої картоплі.

7. Тваринні жири

Більшість версій безбілкової дієти вважають тваринні жири білою їжею і рекомендують обмежити їх вживання. Це жири, які надходять з м'ясом і молочними продуктами, більшість з яких є насиченими жирами.

Дієта без білих продуктів рекомендує дотримуватися дуже нежирних сортів м'яса.

Як і багато інших білих продуктів, насичені жири самі по собі не є шкідливими для здоров’я. Однак їх надмірне споживання може сприяти підвищенню рівня холестерину та підвищенню ризику серцевих захворювань у деяких людей.

Здоровіша заміна: рослинні жири

Вони сприяють зниженню ризику серцевих захворювань. Багато корисних для серця ненасичених жирів в цільних продуктів: горіхи, насіння, авокадо та оливки.

Але деякі білі продукти все таки дуже корисні для здоров’я.

  • Овочі: цвітна капуста, цибуля, часник, ріпа, пастернак, гриби
  • Горіхи та насіння: кеш'ю, кунжут, кедрові горіхи
  • Бобові: біла квасоля
  • М'ясо: біла риба, птиця
  • Молочні продукти: йогурт, сир
  • Інші: яєчні білки, кокосова стружка

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else