пятница, 26 апреля
img

НОВОСТЬ

Горлівчанин Володимир Весьолкін: "Після звільнення Зайцевого буду звільняти Горлівку"

Горлівчанин Володимир Весьолкін: "Після звільнення Зайцевого буду звільняти Горлівку"

Голова військово-цивільної адміністрації Зайцевого горлівчанин Володимир Весьолкін сьогодні відзначає 40-й день народження.

Напередодні з ним спілкувався журналіст онлайн-видання «Новинарня». Свои.City виділили основні тези.

1.Жованка – це перше поселення козаків в регіоні. Коли хтось помирав – ховали на першому, українському кладовищі. А в період індустріалізації на ті землі приїхало чимало росіян – і померлих ховали окремо, назвали той цвинтар “російським”.

2. У нас “сіра зона” – хіба що городи чи поля. Коли АТО змінили на ООС, командувач Сергій Наєв сказав, що “сірі зони” мають бути ліквідовані,оскільки це місце, куди вільно заїжджають бойовики, відстрілюються із гранатометів та їдуть назад. А відсіч дати – немає кому. Тому зараз це буферна зона– або поле, або пряма видимість ворога: лице до лиця. Якщо помітний будь-який рух на сусідніх вулицях через тепловізори – відкривається вогонь

3.У нас є одна проукраїнська бабуся. Але її онук воює за «ДНР» з перших днів – в нього вже руки немає, втратив у ході бойових дій. І ця бабуся якось у розмові сказала, що Путін – гірший, ніж Гітлер. Бабуся – наша, бо вона бачить турботу України, і аналізує, хто винен у тому, що відбувається.

4. З однієї тисячі мешканців лише дві людини їздять у Горлівку. Хоча роботи у Зайцевому як такої немає. Але десять людей у нас працюють у Червоному Хресті, там досить непогана зарплата. Ще двоє – у благодійній організації. Чоловік зо п’ять – далекобійники, то хлопці із Жованки молодого віку. Хтось таксує від Майорська до Бахмута. Люди якось знаходять роботу та забезпечують сім’ї.

5. На Майорську ми вже відремонтували 60 дахів, 20 - у Бахмутці, процеси тривають, бо все побите кулями та осколками. Ми людям пояснюємо: навіть якщо вони не люблять Україну, то наш, представників української влади, обов’язок працювати на їхнє благо. Нам за це гроші платят.

6. Вони можуть порівняти нашу територію із тотальним безробіттям у Горлівці, коли жити доводиться в умовах безправ’я, коли вимираючі міста перетворюються на “зону”. Люди це бачать, і, звісно ж, будуть цінувати чинну владу та, відповідно, Україну.

Відмінною альтернативою стане робота в Європі https://rabotavyevrope.eu/. Багато вакансій та гідні зарплати.

7.Нещодавно говорив з одним народним депутатом – з приводу відкриття у Жованці каплиці української церкви. Є рух у цій справі.

8. Якщо буде звільнена окупована частина Зайцевого – що ви далі робитимете? Як що? Звільнятимемо Горлівку.

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else