воскресенье, 28 апреля
img

НОВОСТЬ

Горлівський тренер з баскетболу Олександр Сєров став переселенцем і зараз виховує зірок спорту на Полтавщині

Горлівський тренер з баскетболу Олександр Сєров став переселенцем і зараз виховує зірок спорту на Полтавщині

Невеличке село, за 6 кілометрів від Нових Санжарів на Полтавщині 2 роки тому стало новим місцем проживання для вимушеного переселенця - зірки баскетбольного тренерства Олександра Сєрова. На жаль,  йому не звикати вимушено переселятися. Вперше він переселився з Прип'яті. Друге переселення було з Горлівки. Та здаватися не в правилах спортсмена.

"Олександр Миколайович для нас - це знахідка. Тому влада району без жодних вагань підтримала його ініціативу створити в Нових Санжарах секцію баскетболу. Тим більше, це дало можливість вирішити одразу два питання. По-перше, працевлаштувати людину, що мусила покинути свій дім через війну. А по-друге, запропонувати дітям ще один варіант корисного та здорового дозвілля".

Розповідаючи про Олександра,  директор районної ДЮСШ Юрій Миколаївич Стрюк зазначив: «Він був у світі баскетболу «не остання людина», його спортсмени виступають у провідних клубах, і ми трошки «піднажались» , бо є проблема із приміщенням. Він зараз тренує у приміщенні навчально-виховного комплексу. В самій ДЮСШ не має місця. Ми, в основному, орендуємо.

Коли він прийшов, всі, хто піклується спортом району, зібралися, зважили всі «за» і «проти» і вирішили,  що все таки не варто втрачати такий багатий багаж досвіду, який в нього є.

"При нашій спортивній школі вже працюють досить сильні секції з пауер-ліфтингу, боксу, волейболу та деяких інших видів спорту. Діти їздять на обласні та всеукраїнські змагання, мають хороші результати. Та ми не могли втратити таку досвідчену людину, висококласного тренера. Тому й створили додаткову секцію. До слова, на сьогодні він єдиний з наших педагогів має вищу категорію"

У пана Олександра займається 2 групи. Вже є невеликі, але успіхи. В районі не має сенсу проводити змагання його команд з іншими – шкільними . У школи не той рівень,  команди вихованців Сєрова сильніші.

Зимою 2016-го року вони їздили у Київ. Пан Олександр домовився із своїми вихованцями,  які тренують у Києві. Так місцеві вихованці поїхали на товариську зустріч у Київську спортшколу! І там виграли!

Ці заняття оплачує районна рада. Діти не платять нічого, навіть за костюми. Якщо поїздки на змагання внесено у календарний план (чемпіонат області) – то теж оплачує спортшкола.

«Коли я подивися тут всю інфраструктуру, і коли  звернувся в адміністрацію  – питань взагалі не було. Відразу познайомили з Юрієм Миколайовичем (директор ДЮСШ), зробили збори і питання працевлаштування вирішили. Тут є все для того, щоб займатися. Хотілось би трошки більше рівень, однак, я думаю, що  буду зустрічатися з адміністрацією, я буду пропонувати свої варіанти. Здається, що для такого селища з доброю інфраструктурою,  можна зробити волейбольну, баскетбольну, футбольну  команди, але такого  рівня, щоб людям, які тут живуть, було  цікаво. Ви ж самі бачите, курортна зона. І крім того, що можна відпочивати, можна дивитися і  спортивні заходи.

По тому рівню, де я їздив, я вважаю, що у цьому залі можна проводити вищу лігу і народ буде сюди йти і буде прославляти цих новосанжарців. Щоб була ще одна зіронька у сфері баскетболу. Я думаю, в перспективі тут буде команда, якою вони зможуть пишатися.

У нас всюди є талановита молодь. Але, потрібно змінювати менталітет самих батьків : «Та що там ті спортсмени!». Зараз усе помінялося. В дітей-спортсменів вкладають гроші. Конкретні гроші. Перспектива тут є!», - зазначає горлівський тренер.

Він  ділиться своїми планами: "На наступному тижні я збираюся з класними керівниками. Якщо збереться 10-12 дівчат – то буде жіноча команда. Я починав свою кар'єру з дівчатками. Знаю, як з дівчатками працювати : з ними спочатку важко, а потім вони такі віддан ", - посміхається Сєров.

Вихованка Олександра - Кириченко Руслана,  учасниця Олімпійських ігор 1996 року.  Вона дев'ятикратна чемпіонка України.

- Олександр Миколайович, як Ви відноситесь до того, що Вас називають «переселенець?»

- Неважливо переселенець ти чи хто інший. Ось я вже другий рік тут знаходжусь. Зустрічаюся, розмовляємо. Люди йдуть на зустріч. А так, якщо сидіти… Сиджу, бо я переселенець, ну і що? Мені нема коли про це думати.

Тож чекатимемо нових чемпіонів з Полтавщини.

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else