суббота, 20 апреля

Даєш референдум щодо ціни на хліб, бензин або памперси?

top Журналист

Так і з газом. Це головна тема, яку дуже експлуатує влада Януковича, аби прикрити свою непрофесійність.

03.11.2012    13:30
  • img1619
  • img0

Віце-прем’єр Сергій Тігіпко хоче референдум з приводу ціни на газ. В інтерв’ю «Lenta.ru»  він заявив, що "перегляд цін на газ неможливий без вступу до Митного союзу».

Питання Митного союзу, звісно, тягне за собою проведення референдуму. Може ще й провести референдум з приводу ціни на хліб або, наприклад, ціни на памперси? Або валютного курсу гривні?

Дивні речі  говорять нинішні можновладці. Однак, чого не скажеш заради того, щоб замаскувати свою безпорадність та непрофесійність.

Янукович при владі майже три роки, однак йому постійно хтось  заважає. Прем‘єр Микола Азаров взагалі не може визначитися – подолано кризу чи ні. Бо, якщо вірити біл-бордам та рекламі, то кризу  вже подолано, а якщо слухати коментарі урядовців, то триватиме вона ще десять років.

Так і з газом. Це головна тема, яку дуже експлуатує влада Януковича, аби прикрити свою непрофесійність. Бо на кожне питання в них відповідь одна - газ дорогий. Тоді навіщо  президент кожного місяця на перемовини з російським керівництвом  їздить, незрозуміло.

До речі, влада Януковича ні на які референдуми навіть не натякала, коли здавала Росії Севастополь та Одеський порт, підписавши так звані «харківські угоди».

Нещодавно колишній міністр фінансів уряду Тимошенко  нагадав спільноті, що ніяких міфічних знижок на газ  у вигляді 100 дол. ніхто не отримав та не отримає. Йде взаємозалік. Вони (росіяни) нібито зменшують ціну на газ, однак ця знижка рахується як майбутня плата за користування українськими територіями. Тобто, іншими словами, територію здали  в довгострокову оренду РФ фактично безкоштовно. І ніхто за це не несе відповідальності. Однак,  цією  міфічною знижкою провладні телеканали рік промивали мізки наївним телеглядачам.

Нагадаю, питання газу – це питання  домовленостей між двома суб‘єктами зовнішньоекономічної діяльності. За цією логікою українці, яким, наприклад, не подобається ціна на хліб, бензин, памперси, також мають вимагати референдум. Однак, навіщо тоді влада, якщо підприємствам в питаннях контрактів допомагатиме народ на референдумах?

Перегляд цін на газ можливий і без референдуму, і без Митного союзу. Треба хист до роботи мати та вміти домовлятися. Однак владні «покращувачі» нічого ефективно зробити не можуть. А якщо громадськість на цей недолік вказує, то відповідь одна – це «папєрєднікі».

img

НОВЫЕ АВТОРЫ

blog Алексей МАЦУКА Журналист
blog Роман БОЧКАЛА Тележурналист
blog Елена СТЯЖКИНА доктор исторических наук, профессор
blog Кирилл САЗОНОВ Журналист
blog Анна ХРИПУНКОВА Журналист, блогер
blog Энрике МЕНЕНДЕС Рекламист
blog Римма ФИЛЬ Журналист
blog Евгений ШВЕЦ Журналист
top5 ТОП-5
за месяц
новости corn
блоги corn
рейтинги corn
Новости Славянска