понедельник, 20 мая
img

НОВОСТЬ

Як обкатати двигун для мотоблока: базові правила

Як обкатати двигун для мотоблока: базові правила

Як обкатати двигун для мотоблока: базові правила

 

Досвідчені фермери і механіки знають, як важливо після заміни двигуна для мотоблока провести обкатку нового силового агрегату. Під час цього процесу досягається притирання рухомих деталей, що продовжує їм життя і сприяє коректній роботі. Якщо купити мотор і відразу приступити до експлуатації, це може призвести до зниження ресурсу навіть хорошого, якісного виробу. Також через це може погіршитися стан трансмісії, ходової та інших вузлів, які не встигнуть адаптуватися до нового ДВЗ. Тому в цьому матеріалі ми розповімо, як обкатувати китайський двигун для мотоблока, скутера, мопеда, іншої мототехніки.

 

Підготовчий етап

 

Спочатку потрібно переконатися, що всі кріплення надійно закручені, а нові запчастини під час складання встановлені правильно. Зношені підшипники і сальники на вузлах, що підключаються, необхідно замінити. Хороший вибір ходових запчастин і двигунів для мопедів є в магазині https://motoblok-tata.com.ua. При замовленні через інтернет доступна доставка по Україні.

Далі йде заливка мастила в картер (деякі товари надходять у продаж уже з залитим на заводі мастильним матеріалом). Після цього залишається перевірити роботу рульової та гальмівної системи.

 

5 правил обкатки двигуна для мотоблока

 

У принципах обкатування бензинових і дизельних агрегатів немає сильних відмінностей. Ба більше, в загальному вигляді вони застосовні до початку експлуатації іншої техніки. Зокрема - до двигунів для мопедів і скутерів:

  • Перевіряйте мастило перед кожним запуском ДВЗ. Не можна, щоб рівень був нижчим за рекомендований виробником (нижче за позначку, яку допускає контрольна мітка). У більшості китайських силових установок передбачено масляний датчик, що автоматично блокує старт у разі нестачі ПММ (паливно-мастильних матеріалів).
  • Перед заливанням палива в бак переконайтеся, що його марка відповідає рекомендаціям щодо ПММ. Ці дані вказуються в інструкції з експлуатації до моделі ДВЗ.
  • Після пуску двигуна для мопеда або мотоблока дайте йому час пропрацювати на середніх обертах.
  • Під час тестових робіт з культивування і оранки ґрунту стежте, щоб силовий агрегат не отримував навантаження, близьке до максимально допустимого.
  • Не обкатуйте двигун для мотоблока на холостому ходу.

Під час першого ввімкнення двигуна для мотоблока або мопеда виберіть рух у щадному режимі. Не намагайтеся розвинути максимальну потужність. Ціною помилки може стати заклинювання. Його спричиняють дотичні деталі, які ще не притерлися. Матеріал, з якого вони виготовлені, розширюється від нагрівання при надмірному навантаженні, через що і виникає заклинювання.

Після завершення обкатки необхідно провести заміну масла.

Автор: Степаненко Ігор Олександрович (експерт Motoblok-Tata).

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else