вторник, 4 июня
img

НОВОСТЬ

Перевіряйте тиск у шинах за допомогою TPMS, заощаджуйте на паливі

Перевіряйте тиск у шинах за допомогою TPMS, заощаджуйте на паливі

Системи контролю тиску в шинах - це технологічний пристрій, призначений для моніторингу тиску повітря в шинах автомобіля, при відхиленнях від базових показників виводить попереджувальне повідомлення на панель приладів автомобіля, інформуючи водія про зміни.

Системи контролю тиску в шинах

Уявіть, що ви їдете велосипедом зі спущеними шинами або штовхаєте машину зі спущеними шинами. Це вимагає значно більше зусиль, чи не так? Ну, те саме стосується і вашого двигуна. Недостатньо накачані автошини ускладнюють роботу двигуна, що призводить до підвищеної витрати палива. Крім того, вони викликають передчасне знос гуми та підвіски автомобіля.

Переваги систем TPMS

Асоціація шинної промисловості рекомендує перевіряти тиск у шинах не рідше одного разу на місяць. Враховуючи значний вплив системи TPMS на економію палива, інтернет-магазин Autoshini.Com рекомендує перевіряти тиск перед кожною дальньою поїздкою, щоб максимально знизити витрату палива. Звичайно, ви можете використати старомодний манометр. Однак, якщо ваш автомобіль оснащений TPMS (заводський або модифікований), система допоможе перевірити показники в колесах перед поїздкою та проконтролює його під час руху.

Важливо: Використання заводського типорозміру гуми гарантує правильну роботу двигуна та коробки передач. Вужчі шини, наприклад популярный розмір гуми 185/60 R15 замість 195/55 R15, за рахунок зменшення площі плями контакту більш енергоефективні.

Система TPMS забезпечує безпечну та ефективну подорож декількома способами.

Контроль тиску під час водіння

Закон TREAD - це федеральне законодавство США, яке вимагає, щоб система виявляла і попереджала водія з інтервалом у 20 хвилин, коли тиск в одній (або кількох) шинах на 25% нижче рекомендованого значення в холодному стані. У світі існують рішення, які виявляють та видають попередження набагато швидше, ніж за 20 хвилин, та з перепадом понад 25%.

Моніторинг швидкого спуску повітря

Якщо гума швидко втрачає велику кількість повітря, 20-хвилинний період занадто великий для забезпечення безпечних умов водіння, тому система TPMS відстежує швидке скидання повітря. Якщо система виявить швидку втрату тиску, вона не чекатиме наступного повідомлення за часом, а негайно відправить сигнал у бортовий комп'ютер і запалить сигнальну лампу. Це запобігає руху на повністю спущеному колесі.

Стаціонарний моніторинг

Деякі системи дозволяють контролювати тиск у шинах, навіть якщо колесо не обертається. Цей тип системи використовує радіосигнал надвисокої частоти (UHF) для постійного зчитування даних датчиків TPMS. Це означає, що водій знатиме про низькі показники ще до початку руху автомобіля.

Контроль запасного колеса

Автомобілі з повнорозмірним запасним колесом можуть бути оснащені додатковим, 5 датчиком. Це забезпечує душевний спокій під час поїздки, знаючи, що запасне колесо правильно накачано та готове до використання.

Як бачите, TPMS - цінний інструмент для безпечної та приємної подорожі. Запобігає зносу автошини, захищає компоненти підвіски та економить гроші на заправці.

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else