суббота, 21 сентября
img

НОВОСТЬ

Дев’ять найпоширеніших ознак стресу

Дев’ять найпоширеніших ознак стресу

Стрес є серйозною проблемою сучасності. На жаль, напружений робочий графік, надмірні фізичні навантаження, погані новини та інші фактори впливають на нашу нервову систему, і стрес є цілком адекватною реакцію організму. Втім такий стан негативно впливає на роботу органів та систем. Це нерідко призводить до різноманітних захворювань: проблем із серцем, розвитку онкології тощо. Але не слід забувати, що такі наслідки зазвичай не виникають в один момент. Тому дуже важливо своєчасно звернути увагу на проблему та вирішити її ще на початковому етапі. Пропонуємо вашій увазі огляд дев’яти найпоширеніших ознак стресу.

Напруга у м’язах

Стрес найчастіше проявляється у вигляді фізичних симптомів. Наприклад, може відчуватися напруження м’язів плечей, шиї, голови тощо. Річ у тім, що стрес активує скорочення м’язів як засіб самозахисту організму. Для протидії виникнення неприємним симптомам рекомендовано робити масаж та приймати ванни, які знижують м’язову напругу.

Безсоння

Дуже часто стрес впливає на сон, викликаючи проблеми із засинанням та нездатністю повноцінно розслабитись. Тому для протидії такій проблемі бажано щодня мати достатню кількість фізичної активності, приймати розслаблюючу ванну та обов’язково відмовлятись від використання гаджетів за 30-60 хвилин до сну. Також додатково можна вживати спеціальні вітаміни для сну.

Головний біль

Напруга у м’язах та виділення адреналіну впливають на кровоносні судини мозку. Через це може виникати головний біль. Саме тому бажано приділяти достатню увагу якісному відпочинку та регулярним прогулянкам на свіжому повітрі.

Відчуття занепокоєння

Тривога провокує підвищене виділення гормону адреналіну. Через це людина може відчувати підвищену нервозність, почуття задухи та інші неприємні симптоми. Щоб позбутися їх, бажано використовувати різноманітні методи релаксації. Чудовою підтримкою організму може стати супер сильний комплекс від стресу від Natures Plus — спеціальна формула, яка містить вітаміни, мінерали, рослинні добавки, які допомагають організму ефективно боротися зі стресом.

Дратівливість

Виділення адреналіну не може тривати безкінечно. В якийсь момент його кількість у крові може суттєво впасти, через що на зміну енергетичному сплеску прийдуть дратівливість, відчуття спустошеності та перепади настрою. Рекомендовано в таких ситуаціях практикувати йогу та медитацію, а також за можливості займатись улюбленими та цікавими справами, які дозволять відволіктись від тривожних думок.

Проблеми із концентрацією

Дуже часто акцентування на стресі може призвести до появи потоку думок, пов’язаних із проблемою. Через це можуть виникати розлади концентрації уваги при виконанні звичайних завдань. В таких випадках рекомендовано створити чіткий план обов’язкових дій та за можливості дотримуватись його при виконанні робочих та інших задач.

Проблеми з травною системою

Стрес і занепокоєння дуже часто можуть стати причиною виникнення проблем із травленням. Як наслідок, виникають такі неприємні симптоми як діарея, біль у животі, нудота. Проблему варто вирішувати комплексно, в першу чергу діючи на зниження стресового фактора.

Відчуття хронічної втоми

Виснаження та почуття втоми можуть свідчити про надмірний рівень стресу. Як наслідок, можуть виникати порушення в роботі надниркових залоз, які своєю чергою провокують дисбаланс гормональної системи організму. Дуже важливо забезпечити якісний відпочинок на вихідних, а також не забувати про 8-годинний обов’язковий сон щодня.

Розлади харчової поведінки

Булімія та анорексія можуть свідчити про високий рівень стресу. Надмірне споживання їжі або обмеження в ній підсвідомо використовують люди, які хочуть відчувати контроль над своїм життя у стресових випадках. Втім такі розлади є дуже небезпечними для здоров’я людини. Тому їх не можна ігнорувати. Натомість краще звернутись до лікаря за консультацією та необхідним лікуванням.

Висновки

Якщо ви помітили у себе один або більше проявів, варто переглянути свій спосіб життя. Дуже важливо знайти підтримку рідних та близьких людей, звернутись до лікаря, а також застосовувати різноманітні релаксаційні техніки. Чудовим способом у боротьбі зі стресом є регулярна фізична активність. Не слід забувати й про щоденні прогулянки на свіжому повітрі. Ефективним способом протидії стресу є вживання спеціальних харчових добавок, зустрічі із друзями, цікаве хобі та інші активності.

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else