понедельник, 3 июня
img

НОВОСТЬ

Фотоепіляція vs лазерна епіляція - який варіант вибрати

Фотоепіляція vs лазерна епіляція - який варіант вибрати

Задумалися про те, як привести свої ніжки чи зону бікіні у відповідну форму? Не знаєте, що краще вибрати: фотоепіляцію чи лазер? Давайте з'ясуємо, що спільного між ними та яка різниця. Для початку розберемося в поняттях, щоб зрозуміти, до послуг якого салону можна сміливо звертатися.

Що таке фотоепіляція

Фотоепіляція – процес видалення волосся за допомогою світлової обробки. Високоімпульсивне світло впливає на шкіру таким чином, що капіляри навколо волоска нагріваються, а сама волосина відмирає.

При цьому для різних кольорів волосся препарат підбирає індивідуальну температуру нагрівання. Це робиться для того, щоб процедура була максимально ефективною.

Фототермоліз має вибіркову дію на шкіру. При температурі 70-80 градусів Цельсія можна видалити не тільки саму волосину до кореня, але і поглиблення, в якому він сидить. Таким чином, нові волоски не з'являтимуться ще дуже довгий час.

Що таке лазерна епіляція

Лазерна епіляція – метод видалення волосся лазером. Лазер, як і при фототермолізі, повністю руйнує волосяну цибулину. Тільки щоб досягти ефекту ідеально гладких ніг, доведеться відвідати кілька курсів.

Лазер діє на шкіру точково, борючись із кожним волоском. Після такої процедури шкіра залишатиметься гладкою протягом кількох років.

Після першої обробки лазерним апаратом волоски будуть виглядати «запаяними». Фактично вони не повністю віддаляться, а залишаться заблоковані від росту. Тільки через тижнів два можна домогтися ідеальної гладкості, коли все волосся саме випаде. Дізнайтеся ціни на лазерну епіляцію в різних клініках, щоб скласти картину про цю послугу остаточно.

Що спільного

Між двома способами є дещо спільне. Наприклад, обидва позбавляють волосся на кілька років. В окремих випадках шкіра залишиться гладкою протягом усього життя. Це залежить від генетичної схильності.

Іншою загальною рисою є те, що обидві процедури проходять у кілька етапів. Тому що за раз позбутися волосків не вийде.

В обох методів в основі лежить світловий вплив на шкіру. Він регулюється, тому можна підібрати нагрів за індивідуальними особливостями.

З негативних сторін можна виділити, що колір шкіри та волосся може вплинути на результат. Так, дівчата зі смаглявою шкірою, але світлим волосяним покривом ризикують отримати опік. При процедурі зазвичай використовують місцеву анестезію. Однак після неї як від лазера, так і від фототермолізу залишаться дискомфортні відчуття.

Обидва види мають протипоказання. До таких відносяться:

  • Цукровий діабет.
  • Молодий вік (до 17 років).
  • Серцево-судинні захворювання.
  • Захворювання шкіри.
  • Нещодавно отримана засмага.
  • Вагітність та період лактації.

Чим відрізняються

Обидва методи також мають відмінності. Перша полягає у різниці апаратів. Фотоепілятор має більший діапазон. Він одразу покриває значну площу. Тому час процедури значно менший. Але через широкий спектр курсів може бути більше 10.

Лазерний працює точково. Його промінь прямує точно на волосину. Так процедура може тривати багато часу. Однак через це і кількість сеансів скорочується до 7, у поодиноких випадках до 10.

Лазер не зачіпає ділянки шкіри, де немає волосся. Тому його можна вважати менш агресивним на відміну від фотоепілятора, який торкається покриву навколо. Для особливо чутливих місць лазерна епіляція підійде краще.

Хороші лазерні апарати мають систему охолодження. Це дозволяє зменшити дискомфорт під час процедури. При фототермолізі використовують місцеву анестезію.

Розрізняються сеанси ціною. Видалення волосся лазером, як правило, дорожче. Однак варто пам'ятати, що кількість курсів менша. Тому кінцевий рахунок буде плюс-мінус однаковий.

Як доглядати за шкірою

Важливо пам'ятати, що навіть після такої простої процедури, вашій шкірі буде потрібний догляд.

Між відвідуваннями користуйтесь зволожуючими кремами. Можна наносити "Пантенол".

Уникайте засмаги.

Виключіть з використання пілінги, скраби та інші косметичні засоби, які можуть спричинити зайве роздратування.

Витримуйте чіткий термін між курсами.

Процес реабілітації триватиме приблизно тиждень. Саме в цей період постарайтеся дотримуватися цих простих правил. Інші рекомендації можна отримати від лікаря-косметолога.

Що вибрати

Отже, залишається питання: що краще лазерна чи фото-епіляція? Відштовхуйтеся від того, як апарати працюють. Ви не можете довго перебувати в кабінеті? Вам не потрібне точкове видалення? Але чи при цьому готові довше проходити курс? Робіть вибір на користь фототермолізу.

Переживаєте за чутливі ділянки шкіри? Хочете розправитися з волосками швидше? Вам важливо якнайшвидше відходити курс? Вибирайте лазер.

Але перед вибором будь-якого методу завжди краще проконсультуватися з фахівцем. Подивитися, які апарати використовуються. Зверніть увагу на те, чи працюють у цьому закладі лікарі, а не люди без медичної освіти.

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else