четверг, 2 мая
img

НОВОСТЬ

Плюси та мінуси залізобетонних огорож

Плюси та мінуси залізобетонних огорож

Залізобетонні огорожі становлять серйозну конкуренцію популярним сьогодні металевим аналогам. За міцністю вони перевершують практично всі існуючі види огорож, але при цьому вага одного елемента такої конструкції досить значна. Через це ЗБ-паркан найчастіше встановлюється із застосуванням спеціальної техніки.

Великий асортимент плит, стовпів, секцій та ін. пропонує компанія «Укфрівелл». В інтернет-магазині https://ukfreewell.com.ua/ua/zbv/zalizobetonna-ogorozha.html можна вибрати та швидко замовити елементи огороджувальних конструкцій із доставкою по Києву та Україні.

Переваги залізобетонних огорож

Поєднання металевої арматури і бетону дає міцну конструкцію, яку неможливо пошкодити простим інструментом, як, наприклад, сітку-рабицю за допомогою звичайних обценьків. ЗБ-паркан служить кілька десятків років.

Загалом, популярність залізобетонних парканів зумовлена такими основними чинниками:

  • доступна вартість – бетонні плити знаходяться в одній ціновій категорії із великим дерев'яними та металевими конструкціями, проте їхня міцність значно вища;
  • простий монтаж – адже основна маса представлених на ринку виробів, зокрема, від компанії «Конкрейт Груп», – це збірні конструкції;
  • ЗБ-огорожу можна встановлювати на пагорбах – для цього достатньо використовувати опорні стійки різної висоти;
  • огорожа з бетону та арматури витримує значно більші навантаження, ніж дерев'яні аналоги та переважна більшість парканів із металу;
  • залізобетонна огорожа витримає вогонь;
  • такий тип матеріалу не потребує якогось особливого догляду;
  • будь-які пошкодження легко усуваються.

Вибір користувачів пояснюється ще й тим, що плити в подібних огорожах нерідко встановлюються за принципом конструктора, без використання спецінструмента та кріплення.

Мінуси залізобетонних огорож

Залізобетонний паркан набагато масивніший, ніж решта аналогів, включаючи габаритні огорожі з металу (ковані, зі сталевих прутків і профільних труб). Це, мабуть, найбільший недолік подібних огорож, адже його наслідком є ​​необхідність використання спеціальної техніки для транспортування, підйому і встановлення однієї плити.

У свою чергу, застосування додаткової робочої сили вплине на рівень витрат. Самостійно поставити ЗБ-огорожу неможливо, навіть якщо є змога обійтись без залучення техніки, 2–3 людини все одно доведеться покликати на допомогу. В результаті, вартість робіт із установки може бути досить високою.

Коли йдеться про простоту монтажу, мається на увазі принцип розташування панелей: вони укладаються одна на одну, а надійне кріплення забезпечують жолоби в бетонних стовпах. ЗБ-паркан монтується на заздалегідь підготовлений фундамент, і про це також доведеться подбати.

Ще один нюанс – відсутність декоративного оздоблення з внутрішнього боку огорожі. Є також імовірність розтріскування залізобетонного паркану, але це зазвичай відбувається лише через порушення технології монтажу.

Отже, під час встановлення залізобетонних секцій важливо:

  • робити це на підготовлений фундамент;
  • залучити додаткову робочу силу;
  • чітко дотримуватися технологій.

Також слід мати на увазі, що ціна ЗБ-огорожі залежить від низки факторів: конфігурації та розмірів конструкційних елементів, їхньої кількості, варіантів обробки (фактури). З огляду на це остаточну вартість паркану можна буде визначити, виходячи з вартості матеріалів, підготовчих робіт, залучення спецтехніки та додаткових робочих рук.

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else