воскресенье, 28 апреля
img

НОВОСТЬ

Лінолеум: види, характеристики, укладання

Лінолеум: види, характеристики, укладання

Великою популярністю користується лінолеум, який представлений в широкому розмаїтті. Він буває для житлових, комерційних і промислових приміщень, відрізняється експлуатаційними характеристиками, розмірами, товщиною покриття, класом зносостійкості і терміном служби. Доступна ціна лінолеуму дозволяє придбати його будь-якому покупцеві, а якість гарантується відомими виробниками.

Лінолеум: типи та характеристики

Залежно від цільового призначення лінолеум буває побутовим (для житлових приміщень), полукомерційним та комерційним, для офісів і промислових об'єктів відповідно. Враховуючи склад і використовувані матеріали, лінолеумне покриття може бути натуральним, ПВХ синтетичним, гумовим, алкідним, нітроцеллюлозним та ін.

Наприклад, натуральний лінолеум або мармолеум виготовляється тільки з природних і екологічно нешкідливих компонентів (олія льону, деревне борошно, органічні барвники, смола хвойних дерев та ін.). Він часто застосовується для укладання в дитячих кімнатах, оздоровчих, лікувальних, дошкільних, освітніх закладах, так як не викликає алергії.

Синтетичний лінолеум на основі з ПВХ або поліестеру характеризується міцністю, зносостійкістю, стійкістю до впливу хімічних речовин і представлений в широкому розмаїтті відтінків і фактур. Буває на спіненій, скловолокнистій, тканинній основі, яка надає покриттю додаткову жорсткість та еластичність.

Гумове лінолеумне покриття характеризується високою гнучкістю, вологостійкістю завдяки особливому складу. До складу входить каучук, подрібнена резина та інші допоміжні зв'язуючі компоненти.

Це покриття, в основному, використовується в комерційних приміщеннях та на промислових об'єктах, коли малюнок і дизайн не мають особливого значення. Нітроцеллюлозне покриття – тонке і без підкладки, але недоліком є його легка займистість.

Алкідний лінолеум призначений для квартир на першому поверсі і заміських будинків з підвалом. Він відрізняється відмінними тепло- та звукоізоляційними властивостями, складається з фарбувальних пігментів і смоли.

Переваги та укладання лінолеумного покриття

На сайті магазину https://kontraktpol.ua/ua/ представлений великий вибір лінолеумного покриття, яке буває найрізноманітніших кольорів та орнаментів. До основних переваг такого підлогового покриття відноситься наступне:

• демократична вартість;

• широкий модельний ряд;

• зносостійкість;

• гігієнічність і практичність;

• невимогливий догляд;

• простий спосіб укладання;

• надійність і міцність;

• довговічність і безпеку.

Укладання лінолеуму просте і не вимагає залучення професійних майстрів. Досить розстелити полотно в приміщенні і закріпити плінтусами. Якщо приміщення велике, то потрібна укладка декількома полотна, тому їх слід фіксувати на двосторонній скотч або спеціальний клей. Його можна укладати на бетонну стяжку, старий паркет і ламінат, плитні матеріали та ін.

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else