пятница, 26 апреля
img

НОВОСТЬ

Які є види кондиціонерів?

Які є види кондиціонерів?

Кондиціонер - це пристрій для регулювання температури в приміщенні та забезпечення усіх мікрокліматичних умов у приміщенні.

Кондиціонування повітря дозволяє створити умови для комфортної роботи і проживання людей, а також для правильного функціонування техніки. Вибір кондиціонера залежить від конфігурації і розмірів приміщення, а також його призначення. Сучасні модифікації кондиціонерів представлені різноманітним модельним рядом, в кожної моделі є різний набір функцій. Існують серії з дизайнерським втіленням внутрішніх блоків, здатні ідеально вписатися навіть в приміщення з вишуканим інтер'єром.В середньому встановлення кондиціонера триває від 2 до 3 годин в залежності від складнощів.

Системи кондиціонування по конструктивному виконанні поділяється на два типи:

-Спліт-система – система кондиціонування повітря, яка може налічувати два чи більше блоки ( до них відносяться кондиціонери виду касетні, канальні, настінні);

-Одноблочні кондиціонери (моноблочні) – в такого виду кондиціонері внутрішній і зовнішній блок розташовані в одному корпусі (віконні та мобільні(переносні) кондиціонери).

Кондиціонери моноблочного типу:

-Віконні кондиціонери – старий вид кондиціонерів, який видає не велику холодопродуктивність. Такі кондиціонери монтуються у віконних прорізах, при цьому панель керування знаходиться всередині приміщення, а забір повітря, який здійснюється компресором встановлений ззовні.

-Мобільні кондиціонери представляють простоту у експлуатації та монтажі, це позволяє самостійно встановити такий кондиціонери. Цей тип кондиціонеру оснащений коліщатками і може переміщатись самостійно з одного місця в інше.

Кондиціонери типу спліт-системи:

Настінні кондиціонери широко застосовуються в приміщеннях з не великим об’ємом, вони можуть бути:

-спліт-система – в яка обладнується двома блоками: внутрішній, який подає свіже повітря в приміщення і зовнішнім, в якому здійснюється забір повітря з вулиці ( розміщуються гучні елементи, а саме компресор);

-мульти-спліт – системи, яка налічує кілька внутрішніх блоків, які підключені до одного зовнішнього блоку, що дозволяє зберегти архітектуру фасаду будівлі.

Кондиціонер канального типу монтується під стелею, що дозволяє зберегти дизайн приміщення. Охолоджена повітряна маса подається по системі повітроводів. За допомогою канальних кондиціонерів можна обслуговувати одночасно кілька кімнат.

Кондиціонер касетного типу здійснює подачу повітряної маси через нижню частину блоку, а його верхня частина прихована в міжстельовому просторі. Касетні кондиціонери знаходять застосування у великих приміщеннях, оскільки можуть рівномірно розподіляти охолоджене повітря по чотирьох напрямах.

Класифікують кондиціонери також за температурними показниками, а саме за способом регулювання:

-кондиціонери інвертерного типу, працюють на принципі перетворення змінного струму в постійний, при цьому підтримуючи необхідну частоту. Оскільки частота двигуна компресора є більшою, відповідно і продуктивність такого типу кондиціонери можна використовувати, як для кондиціонування повітря та і для повноцінного опалення приміщення.

-не інверторні кондиціонери, які піддержують сприятливий мікроклімат, час від час включаючись/вимикаючись, тому спостерігається не стабільність використання електричної енергії, що спричиняє збільшення її витрати. Не інвертора важче настроювати, тому менш ефективно міняють мікроклімат в кімнаті.

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else