пятница, 26 апреля
img

НОВОСТЬ

Анатолій Гриценко: хто він є насправді і чи варто йому довіряти

Анатолій Гриценко: хто він є насправді і чи варто йому довіряти

До виборів президента України залишилось  близько півроку, але вже зараз на усіх екранах України мигтять обличчя кандидатів у президенти, які позиціонують себе, як великих політиків, рятівників України. Вони критикують нинішню владу і знову обіцяють жити по новому, але чомусь замовчують про свої попередні та нинішні подвиги.

Одним з кандидатів, який збирається брати участь у президентських перегонах є і Анатолій Степанович Гриценко, який висувається від політичної партії «Громадянська позиція».

Він вже двічі брав участь у президентській кампанії - у 2010-му та 2014 роках. Тоді його спроби не увінчалися успіхом.

Всім відомо, що Гриценко обіймав посади міністра оборони та голови Комітету Верховної Ради України з питань нацбезпеки і оборони. Є полковником запасу.

Він створює імідж мужнього, чесного та непідкупного офіцера, але останнім часом на його адресу все частіше лунають звинувачення в корупції.

Багато хто звинувачує Гриценка в тому, що його цілком усвідомлені дії на посту міністра оборони України, а потім і на чолі профільного комітету Верховної Ради призвели до непоправних наслідків для оборони країни. Чого вартує лише відмова від важких оперативно-тактичних ракетних комплексів «Ельбрус». ОТРК, що мала Україна на озброїні, не суперечили нормам міжнародного режиму контролю за ракетними технологіями. Проте, не передбачивши жодних гарантій з боку міжнародних партнерів, Анатолій Гриценко прийняв фатальне рішення позбавитися цих ракет. Знищивши важку ракетну техніку, він повністю обеззброїв армію України. Вже на початку осені 2010 року завершився процес повної ліквідації ракет на військовому арсеналі у Калинівці Винницької області І зараз Україна за цих умов змушена виправляти таке рішення, відновлюючи розробку важкої ракети і витрачаючи на нього величезні матеріальні ресурси. У даний час побудований новий ракетний полігон, проходять випробовування нового ОТРК «Грім» власного виробництва.

По офіційним даним, за часи його головування в Міністерстві оборони українська армія втратила: 8 літаків, 14 вертольотів, 63 авіаційні двигуни, 16 564 одиниць ракетно-артилерійського озброєння, 200 танків та 145 БМП й БТР.

Згідно з оприлюдненими документами лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко, перебуваючи на посаді міністра оборони в 2005-2007 роках, незаконно продав 24 га київської землі, яка належала Збройним Силам України. Більш детальну інформацію читайте тут https://grytsenko.net/articles/henpecked/

А що ж до статків кандидата у президенти?

Згідно з декларацією про доходи сам Гриценко нерухомого майна звичайно ж не має. Але його дружина і діти володіють чотирма квартирами та будинком. Як він називає його «дачею». Що це за така дача та де вона знаходиться читайте більше тут https://grytsenko.net/.

Також у власності сім’ї Гриценка є земельна ділянка у місті Українка Київської області (8189 кв.м), водний мотоцикл “Yamaha” (2006 р.), автомобіль Toyota RAV4 (2016 року випуску).

Попри заяви Гриценка, що нині він живе на півтори тисячі гривень, які має за викладання у Києво-Могилянській академії, обсяг майна, яким володіє його сім'я говорить про те, що він не такий вже бідний та чесний, яким він хотів би показатися своїм виборцями.


 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else