пятница, 26 апреля
img

НОВОСТЬ

Як обрати ліжко в спальню та не прогадати

Як обрати ліжко в спальню та не прогадати

Здоровий сон дуже важливий для здоров’я людини. Тому до вибору ліжка в спальню необхідно ставитись дуже серйозно. Правильно підібрані меблі гарантують якісний відпочинок та гарне пробудження кожного ранку.

Обрати підходяще ліжко в каталозі https://www.lisma.com.ua/product-category/lizhka/ легко, якщо скористатись порадами від магазину Lisma-меблі.

Обираємо за розміром та формою

Отже, перш за все, необхідно з’ясувати якої саме форми та розміру буде ліжко. Обираючи довжину, орієнтуйтесь на зріст того, хто спатиме в ліжку. Для максимального комфорту краще додати до зросту 10-20 сантиметрів. Відносно ширини, то оптимальну визначити досить просто – ляжте на нього, закладіть руки за голову та розправте лікті в стороні. Якщо в такій позі лікті не звисають (односпальне) та не займають місце на другій половині (якщо двоспальне), то ширина вам підходить.

Що стосується форми, то найпоширенішим стандартним варіантом є ліжко з прямокутним каркасом. Але якщо дизайн помешкання чи ваш власний смак підказує, що в спальні краще виглядатиме ліжко круглої, овальної чи іншої форми, то пам’ятайте, що воно займатиме більше місця, а постільну білизну потрібно буде шити на замовлення.

Який каркас буде кращим?

Найпопулярнішими типами каркасів є:

Види каркасів

  • З двома опорними спинками та боковими панелями;
  • З чотирма боковими панелями та спинками, в якості опор виступають ніжки чи подіум.

Кожна с таких конструкцій має свої переваги та недоліки, проте при якісній збірці прослужить тривалий час.

Стосовно матеріалу, найнадійнішими вважають каркаси, що виготовлені з дерев’яного масиву чи металу. Найкращим для виготовлення вважається дуб, більш дешевий варіант – сосна. Якщо хочете щоб ліжко мало незвичний цікавий вигляд, зверніть увагу на ліжка з плетеними чи кованими каркасами.

Каркаси, виготовлені з МДФ, ДВП та ДСП також досить популярні. Основна їх перевага – відносно низька ціна, проте, такі матеріали поступаються за міцністю дереву чи металу.

Матрац та основа

Найчастіше, основа складається з рами, на яку розміщають гнучкі ламелі. Чим більше ламелей, тим міцніша основа. Зверніть увагу, що стандартне односпальне ліжко має містити не менш ніж 15 ламелей.

Виготовляють також ліжка з пружинами та металевими сітками, проте, такі моделі дещо гірші в плані ортопедичних властивостей.

Обирати матрац необхідно спираючись на власні уподобання та ортопедичні функції. Жорсткий або занадто м’який матрац погано впливатиме на якість сну та відпочинку. Головне правильно обрати розмір, попередньо звірившись з розміром ліжка.

Ми рекомендуємо, придбавши новий матрац, перевертати його на інший бік протягом перших трьох місяців. Це допоможе попередити втрату форми.

Якщо у вас залишились питання щодо підбору правильного ліжка до спальної кімнати, не соромтесь телефонувати за вказаними номерами. Наші спеціалісти нададуть всю необхідну інформацію.

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else