пятница, 19 апреля
img

НОВОСТЬ

Професія «програміст»: перспективи та специфіка

Професія «програміст»: перспективи та специфіка

Цифрові технології все глибше проникають у життя сучасної люди, економіку, освіту, медицину, інші важливі сфери, які забезпечують життєдіяльність суспільств та держав. Саме через це на ринку вакансій постійно збільшується кількість пропозицій від роботодавців, які шукають програмістів. Отримати необхідні знання можна в будь-якому віці. Батьки віддають дітей на курсы по программированию онлайн, представники різних професій також вчаться дистанційно, щоб одразу використовувати нові знання на практиці.

Програмуванню навчаються і тому що це модно, бо професія програміста найбільше є бажаною серед дітей дошкільного і шкільного віку. Через це багато навчальних закладів створили спеціальні програми, які дозволяють швидко отримати бажані знання.

Особливості професії

У програмуванні виділяють три основні напрямки:

  • Фронтенд-розробка, де акцент робиться на створенні інтерфейсу, юзабіліті та різноманітних зовнішніх складників застосунків і сайтів.
  • Бекенд-розробка, яка дозволяє створити серверні елементи сайтів та програм.
  • Fullstack, який поєднує два перших напрямки.

У рамках обраного напрямку майбутні програмісти вчать низку мов програмування. Серед них – JavaScript, Python, Java, SQL та інші. На цих мовах створюються мобільні застосунки для Андроїд, використовують на платформах, сайтах, у пошукових інструментах. Фахівців, які знають декілька мов програмування, запрошують на роботу навіть без досвіду роботи.

Перспективи працевлаштування

Якщо сучасної компанії не присутні в Інтернеті, не мають сайт чи сторінок у соціальних мережах, то про них майже ніхто не знає. Тому керівники фірм наймають спеціалістів, щоб вони могли вивести організації у віртуальний простір. Для цього створюються окремі відділи, куди на роботу обов’язково беруть програмістів. Вони знають, як зробити веб-портали під потреби клієнта та компанії, адаптують їх під мобільні пристрої.

Можуть програмісти знайти собі підробітки в інших країнах або повністю перейти на віддалену роботу. Це можуть бути проєкти у сфері діджитал- чи хмарних технологій.

Процес навчання

Курси програмування підійдуть дітям та дорослим, тому опановувати нову професію ніколи не пізно. Заняття проходять у дистанційному форматі, тому люди, які працюють в інших сферах, можуть самостійно обрати зручний час навчання.

Перед тим, як записатися на курси, необхідно реально оцінити свої можливості щодо опанування нової професії. Це стосується не тільки відвідування онлайн-лекцій, семінарів, а й виконання практичних робіт, проектів, виконання робіт, які задають викладачі.

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else