четверг, 25 апреля
img

НОВОСТЬ

Засвідчення справжності підпису на документах: куди звернутися за послугою

Засвідчення справжності підпису на документах: куди звернутися за послугою

Український сервіс Гід з державних послуг – це інформаційний портал з актуальними відомостями про всі державні послуги в країні. Тут можна отримати дані про порядок надання заяв, правила складання документів, терміни та вартість послуг ЦНАП та органів місцевого самоврядування. Функціональний інтерфейс порталу дозволяє користувачам швидко знаходити потрібну інформацію. Це економить час громадян, яким треба отримати ту чи іншу послугу в державних інстанціях та адміністративних організаціях. Українці часто звертаються на сайт «Гід з державних послуг», щоб знайти відомості про порядок засвідчення справжності підписів на документах.

Основні особливості послуги

На інформаційному порталі «Гід з державних послуг» послуга має ідентифікатор 01249. Термін надання складає один робочий день. Замовниками послуги засвідчення справжності підпису на документах виступають фізичні особи, які надають запити в органи місцевого самоврядування або центр надання адміністративних послуг особисто. Порядок та процедура:

● справжність підпису засвідчує посадова особа державного органу в межах своєї посадової компетенції;

● засвідченню не підлягають документи, що потребують нотаріального посвідчення за законом чи вимогою сторін;

● для засвідчення підпису треба надати паспорт громадянина України, ІПН та сам документ;

● треба надати квитанцію – вартість послуги складає 0,02 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

● результатом надання послуги є документ, що засвідчений підписом посадової особи з відповідними повноваженнями.

Засвідчення підпису підтверджує, що його зробила саме та людина, що звернулась до органу місцевого самоврядування чи до ЦНАПу за посвідченням підпису. Для отримання послуги треба звернутися у ЦНАП за місцем проживання або у виконавчі комітети селищних та сільських рад, органи міських, районних чи обласних рад.

Яким чином відбувається засвідчення

Посвідчувати справжність підпису може лише уповноважена посадова особа. У документі обов’язково вказується назва державного адміністративного органу. Також повинні бути вказані наступні відомості:

● прізвище та ініціали посадової особи;

● дата звернення до державного органу;

● ПІБ та адреса замовника послуги;

● гербова печатка адміністративного органу.

Треба розуміти, що посадова особа не підтверджує факти, викладені в тексті документу, а тільки посвідчує справжність підпису. Якщо заявникові відмовили в наданні послуги, оскаржити ці дії можна в судовому порядку.

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else