пятница, 19 апреля
img

НОВОСТЬ

Позбавлення сантехнічних труб від жирових засмічень в домашніх умовах

Позбавлення сантехнічних труб від жирових засмічень в домашніх умовах

Розглянемо прості і практичні способи самостійного, без вдавання до послуг фахівців вирішення проблеми: прочищення труб від жиру і накопичених засмічень, пов'язаних з ним. Основні причини появи жирових засмічень:

  • побутові господарські відходи;
  • хімічні відходи;
  • продукти харчування з вмістом високого кількості рослинного і білкового жиру;
  • сторонні предмети.

Жирові відкладення зчіплюються з поверхнею труб, осідають на ній, і весь інше сміття легко кріпиться до стінок з жировим прошарком, тим самим з кожним разом все більше і більше зменшуючи їх діаметр проходження.

Також причиною може послужити спочатку неправильно встановлений кут нахилу труб, що сприяє більш швидкому осіданню жиру, або вид труб - наприклад, чавунні, які через свою не гладко, шорсткою поверхні накопичують жир рясніше і частіше, ніж інші види.

Щоб усунути основний вид засмічень, пов'язаний з жировими накопиченнями, і повернути функціональність трубах, можна застосувати легкі і доступні кожному способи. Потреби в їх розборі при цьому не буде.

Промивання гарячою водою

Якщо сантехнічні труби виготовлені зі сталі, потрібно взяти п'ять літрів гарячої рідини (краще для цього закип'ятити чайник, температура повинна бути більше 90 градусів за Цельсієм) і залити в зливний отвір на 15-20 хвилин. Якщо труби виготовлені з пластику досить використання води температурою від 60 до 75 градусів, можна скористатися гарячою водою з-під крана, промивати потрібно протягом 20 хвилин.

Гаряча вода допоможе розплавити жирові відкладення і вивільнить слив. Такий легкий, але в той же час ефективний спосіб може допомогти при несильних засорах.

Сіль і сода

Два цих простих компонента потрібно ретельно змішати в пропорції один стакан солі до одній склянці соди в гарячій воді до повного їх розчинення. Потім залити суміш в зливний отвір, почекати приблизно 20 хвилин, відкрити воду з-під крана і все промити під сильним напором.

При необхідності можна повторити даний спосіб, додавши трохи оцтової кислоти.

Харчова сода плюс оцет

Доступний, легкий спосіб номер три. Потрібно взяти десять столових ложок звичайної харчової соди і двісті мілілітрів оцтової кислоти, спочатку опустити соду в зливний отвір, потім туди ж залити оцтову кислоту, почекати хвилин п'ятнадцять. Така суміш запустить сильну реакцію, створить в трубі лужне середовище і прочистить засмічення середньої тяжкості.

Для більш сильних забруднень можна додати хлор, дотримуючись при цьому запобіжних заходів і мірність. Ні в якому разі не вдихати пари хлору, відкрити кватирки або вікна для доступу повітря, використовувати гумові рукавички, щоб уникнути попадання хлору на відкриті ділянки шкіри.

Лимонна кислота

Лимонна кислота є в будинку майже кожної господині, особливо тієї, яка любить пекти. Це білий кристалічний порошок, на смак кислий, без запаху.

Можна приготувати наступний розчин: взяти два пакети лимонної кислоти на один літр гарячої води, якщо труби сталеві, то краще використовувати високий температурний режим води - 90 градусів Цельсія, для пластикових труб - 75 градусів. Залити, ретельно перемішати, вилити розчин в зливний отвір, почекати приблизно 20 хвилин, відкрити воду і все промити під сильним напором. Такий спосіб можна повторити кілька разів для закріплення ефекту.

Пральний порошок

Пральний порошок на сто відсотків знайдеться в кожному будинку, але потрібно мати на увазі, що даний спосіб підходить при слабких забрудненнях, використовувати при цьому потрібно порошок не рідким, а тільки в гранулах.

Засипати два мірних стаканчика прального порошку в зливний отвір і промивати великою кількістю води протягом шести хвилин. Таке дуже доступне, просте засіб допоможе позбутися від не дуже жирних застоїв.

спеціалізовані засоби

Якщо перераховані вище способи не допомагають, засмічення сильний, можна дійти до найближчого магазину господарських товарів і купити бюджетний, але дуже ефективний продукт під назвою «КРОТ», в складі якого - гідроксид калію, натрію і оцтова кислота, то, що потрібно для розщеплення сильних жирових відкладень. «КРОТ» - засіб, зручне в застосуванні, так як окремі пакетики дозволяють легко і економно його використовувати, а активна дія його склад надає, в середньому, за дві години. Для дуже сильних забруднень можна залити засіб і на більш тривалий час - на всю ніч.

При цьому не можна забувати про власну безпеку: використовувати гумові рукавички, відкрити кватирки, вікна для провітрювання приміщення.

«Містер Мускул - ще одне популярне хімічний засіб, доступне до придбання в будь-якому господарському магазині. Воно дуже добре справляється з жировими прошарками в трубах, а також з іншими видами засмічень, проникає у важкодоступні місця, плюс відмінно видаляє неприємні запахи, мікроби, і все це за дуже короткий проміжок часу. «Містер Мускул», як і «КРОТ», надає свою дію протягом одного-двох годин після застосування, його можна також використовувати повторно при дуже сильних засорах, залишати на ніч.

Після закінчення часу дії хімічних засобів потрібно завжди пропускати гарячу воду в стік для тотального прочищення каналізаційної системи. І застосовувати їх слід, використовуючи захисні засоби, в добре провітрюваних приміщеннях, щоб уникнути отруєнь.

рекомендації

Щоб уникнути частих жирових відкладень, для довгострокової безперебійної роботи сантехнічних труб слід:

  • не використовувати для миття посуду холодну воду;
  • ємності посуд з сильними забрудненнями мити в окремій ємності, воду із залишками їжі зливати окремо, наприклад, у відро;
  • прибирати залишки жирної їжі не в раковину, а окрему ємність.

І наостанок: не рекомендується при відсутності засмічень або для профілактики використовувати зайвий раз хімічні речовини, так як вони можуть послабити захисне покриття сантехнічних труб.

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else