четверг, 25 апреля
img

НОВОСТЬ

Дитячі книги про хвалькуватих героїв-усезнайок

Дитячі книги про хвалькуватих героїв-усезнайок

Зарозумілі герої книг завжди видаються нам трохи дивними і викликають неприйняття. Нам важко второпати, чому вони такі хвалькуваті, оскільки ми зі сторони чітко бачимо їх недоліки. Та чи завжди такі герої є негативними? Дуже часто впродовж сюжету вони розвиваються, ростуть над собою і демонструють читачам інші, набагато приємніші сторони своєї душі. До того ж, ці персонажі завжди є впевненими у собі, а значить здатні на боротьбу і відстоювання свого «я».

Книги про марнославство часто демонструють психотипи справжніх задавак і хвальків. Саме таким є славнозвісний головний герой видання Марка Твена «Пригоди Тома Сойєра». Він є досить розбишакуватим хлопцем, здатним на капості й хуліганські витівки, та вважається справжньою душею компанії. Тому Сойєру не чужі кмітливість та метикуватий гострий розум – згадаймо лише, як він хвацько переконав своїх друзів пофарбувати за нього паркан, та ще й виманив у них за це численні гостинці. Цьому герою властива відвага й хоробрість – і на кладовищі, разом зі своїм другом Гекльберрі Фінном, і під час стеження за індіанцем Джо, і під час блукань у печері. Він з хитринкою, але точно не підлий, а щирий і готовий допомогти.

Байки про хвалькуватість властиві й героям роману Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки». Хлопці Павлуша і Ява – це своєрідні українські прототипи Тома Сойєра та Гекльберрі Фінна. Вони дуже вигадливі й постійно потрапляють у різноманітні пригоди. Через це персонажі нерідко мають неприємності вдома, однак ніколи не переймаються такими дрібницями. Вони – вірні друзі, які завжди прийдуть на допомогу одне одному. Атмосфера українського села кінця 1960-х років додає колориту й неповторності. Ми бачимо перед собою твір, який давно став визнаною класикою вітчизняної літератури.

Персонажі, які дратують своєю самовпевненістю, завжди дають читачам якісь уроки з життя та поведінки. Дитяча література багата на такі книги. Однією з найбільш підходящих є «Золотий ключик, або Пригоди Буратіно» Олексія Толстого. Пригоди дерев’яного хлопчика знайомі нам з дитинства. Вони неодноразово втілювалися як у мультиплікаціях, так і в повнометражних фільмах. Образи веселого Буратіно, розумної Мальвіни, лихого Карабаса-Барабаса та хитрих Кота Базиліо й Лисиці Аліси врізалися в пам'ять усім читачам. Варто зауважити, що хоч книга й наповнена певними моралізаторськими думками, однак головна її ідея знаходиться набагато глибше. Вона полягає в тому, що варто завжди вірити у власні сили, ніколи не здаватися та йти вперед. І тоді знайдеться золотий ключик, який відкриє двері у мрію.

Дуже своєрідним героєм є Незнайко Миколи Носова. Він великий хвалько та бешкетник, але завжди зорієнтується в складній ситуації та прийде на допомогу. Цьому персонажу письменник присвятив книги «Незнайко в Сонячному місті» та «Незнайко на Місяці». Вони стали визнаною класикою літератури для дітей та виховали не одне підростаюче покоління. Ці книги обов’язково сподобаються і вашим дітям.

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else