среда, 24 апреля

Кілька тез стосовно "виборів" у місті Єнакієве

top Политик

Рабів до раю не пускають. Пора нарешті скасувати рабство на Донбасі!

25.12.2012    8:46
  • img1547
  • img1

16 грудня на Донеччині відбулися позачергові вибори міського голови Єнакієвго, в яких я брав участь у якості єдиного кандидата від опозиції.

Перш за все хочу подякувати всім друзям, побратимам і посестрам, які допомагали мені вести агітаційну кампанію протягом останніх місяців у Єнакієвому та приїхали в день голосування, щоби проконтролювати процес волевиявлення містян.

По-друге, і стверджую це відповідально, як таких, виборів у Єнакієвому не було. Останній раз щось подібне я бачив під час 2-го туру президентських виборів 2004 року в Горлівці. Але в Єнакієвому час зупинився. Масові вкидання, "каруселі" і фальшування підсумків повністю спотворили реальну картину волевиявлення українців.

Так, кандидат від влади, "регіонал" Валерій Олійник переміг. Ніхто, за великим рахунком, у його кінцевій перемозі й не сумнівався. Особливо після того, як Янукович під час останніх відвідин Єнакієвого за місяць до виборів офіційно на камеру представив його як міського голову (хоча на той час Олійник перебував на посаді заступника голови і був лише кандидатом на посаду міського голови). Можливо, це й зіграло злий жарт із провладним кандидатом. Його команді була потрібна безумовна перемога, яка б не дала приводу казати, що міський голова обраний меншістю громади. Вони трохи не дотягли, щоби перетнути 50-відсотковий рубіж явки виборців. Результат, зафіксований Єнакіївською міською виборчою комісією, вражає своєю цинічністю – 44% явка і 90% голосів за провладного кандидата. Сподіваюсь, що новообраний міський голова не тішить себе ілюзіями і знає про реальні результати виборів і про свою реальну підтримку в місті.

А реальність для нього не зовсім втішна. За Олійника проголосувало не більше 40% від тих, що взяли участь у голосуванні. А прийшло на виборчі дільниці не більше 17-18% громадян (навіть погодні умови не сприяли явці – 18 градусів морозу та сильний вітер).

Стверджую це, провівши детальний аналіз виборчих перегонів по дільницях. Нажаль, моя команда і група підтримки з числа народних депутатів від ВО "Свобода", які прибули 16 грудня до Єнакієвого, не змогли протидіяти масовим фальсифікаціям. На деяких дільницях, особливо в центрі Єнакієвого, наша присутність завадила злодіям досягти потрібного їм результату, там явка склала 25-30% і була зроблена ранковими вкиданнями від 10 до 20% бюлетенів, коли частина членів дільничних комісій (зокрема члени ДВК від кандидата Славгородського) відбули на виїзне голосування, а наші спостерігачі ще не прийшли до дільниць. Ми в силу об'єктивних причин (приїзд спостерігачів із інших міст області та з сусідніх областей) змогли перекрити дільниці лише об 11:00 годині, коли перші вкидання було зроблено (що зафіксували деякі незалежні журналісти). Але ми все одно не закрили спостерігачами всі дільниці: їх у Єнакієвому було 72. І там, де не було наших спостерігачів, вкидання тривали протягом цілого дня. Особливо стрімко явка зростала в останні 2 години голосування. Так, у місті Вуглегірськ, яке входить до складу Єнакієвого, в усіх ДВК явка склала 80%.

Виборча кампанія у Єнакієвому − добра школа. Нам треба готувати команди спостерігачів, які по-свободівськи непримиримо будуть контролювати вибори на Донбасі. Але головне – це вести постійну агітаційну та роз'яснювальну роботу з населенням, переконувати й пояснювати виборцям, що лише вони самі є творцями своєї долі, що лише від них залежить їхнє майбутнє та майбутнє їхніх дітей. Кожен має відчути відповідальність за свій вибір. А кожен злодій, що спотворив вибір громадян, має бути покараним.

Рабів до раю не пускають. Пора нарешті скасувати рабство на Донбасі!

ВО "Свобода" приймає виклик.

img

ПОСЛЕДНИЙКОММЕНТАРИЙ

auth Стас 19 января 2013 г.   1:49
Такая быдлота как ты, не порбедит если даже будешь единым кандидатом.
img

НОВЫЕ АВТОРЫ

blog Алексей МАЦУКА Журналист
blog Роман БОЧКАЛА Тележурналист
blog Елена СТЯЖКИНА доктор исторических наук, профессор
blog Кирилл САЗОНОВ Журналист
blog Анна ХРИПУНКОВА Журналист, блогер
blog Энрике МЕНЕНДЕС Рекламист
blog Римма ФИЛЬ Журналист
blog Евгений ШВЕЦ Журналист
top5 ТОП-5
за месяц
новости corn
блоги corn
рейтинги corn
Новости Славянска