суббота, 20 апреля
img

НОВОСТЬ

Спецодяг: головні критерії вибору

Спецодяг: головні критерії вибору

Робочий одяг відіграє дуже важливу роль: він захищає та забезпечує комфорт під час виконання складних завдань.

Тому варто витратити час на вибір одягу високого класу, який прослужить багато років.

Ця стаття допоможе правильно вибрати спецодяг і визначитися з типом захисту залежно від умов роботи й завдань.

Що варто пам'ятати під час вибору робочого одягу?

Вибираючи новий робочий одяг, потрібно переконатися, що він відповідає не тільки особистим уподобанням співробітника, але й робочим умовам. 

Якісний захисний одяг має велике значення насамперед для будівельників, людей, які працюють у шахтах або зі шкідливими хімічними речовинами. Звісно, на будівельному майданчику знадобиться міцний шолом. Фахівці, які працюють у лабораторії чи в цехах з різними хімічними препаратами, повинні вкладати кошти в захисні фартухи й маски для обличчя.

Варто пам'ятати, що в багатьох галузях існує визначений порядок носіння робочого захисного костюма. Ігнорування цього фактору ставить під загрозу здоров’я та життя людини. 

Під час вибору нового одягу треба надавати особливої уваги якості виготовлення, а точніше — матеріалу, з якого виготовлено одяг.

Особливі вимоги до матеріалу такі:

  • відштовхування бруду;
  • легке очищення;
  • комфортні температурні умови;
  • забезпечення свободи рухів;
  • бездоганні захисні функції;
  • підвищена зносостійкість.

У таких тканин обов'язково повинен бути сертифікат відповідності вимогам ДСТУ. Матеріал не повинен горіти під впливом високих температур і повинен мати чудові захисні функції, наприклад, захищати від комах, кислот, радіації, шкідливих мікроорганізмів. 

Погодні умови

Вибір ідеального робочого одягу також залежить від сезону. 

У холодну пору року варто надіти утеплений одяг, який чудово захистить від холоду й під який можна буде надягнути спеціальну термобілизну.

У спекотні місяці тканина повинна пропускати більше повітря, щоб можна було уникнути перегрівання й неприємного потовиділення. Якщо робітник працює вночі або в небезпечних місцях, варто переконатися, що одяг має спеціальні світловідбивачі.

Матеріал і фурнітура

У багатьох професіях основним завданням спецодягу є захист працівника від різних травм.

У різних галузях виробництва уніформа замінює захисний одяг, тому вона має відповідати всім стандартам і мати потрібні сертифікати.

Компанія «Торнадо» пропонує великий асортимент якісного робочого спеціального одягу, серед якого легко знайти оптимальну модель відповідно до умов і завдань виробництва.  Великою популярністю користуються різноманітні робочі комбінезони https://tornado.kiev.ua/ua/spetsodezhda/kombinezoni, які мають високий рівень захисту й комфортності. 

У місцях із середньою температурою й порівняно низькою вологістю ідеальним вибором стане робочий комбінезон з бавовни. Звісно, у місцях з високою температурою та вологістю оптимальні штучні (повітропроникні) волокна. 

В умовах роботи з частими опадами варто надягати вітрозахисний одяг. Плащі, наприклад, повинні бути з орталіону, комбінезони — мати спеціальний захисний шар. Робочі комбінезони для автомийки мають водовідштовхувальний ефект та стійкість до впливу олій і бензину. Особливий крій, отвори для вентилювання підтримують комфортні умови роботи вподовж усього дня.

Якісний робочий одяг від Tornado — це інвестиція на багато років, яка швидко окупиться.

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else