четверг, 25 апреля
img

НОВОСТЬ

Бізнес з авторемонту: корисний досвід для українського підприємця

Бізнес з авторемонту: корисний досвід для українського підприємця

Послуги з авторемонту посіли третє місце в рейтингу привабливості серед популярних напрямків відкриття нового бізнесу в 2016 році. Дослідження проводилося більш ніж в 50 країнах світу, включаючи США, Канаду, Німеччину, Францію. Як зауважують самі підприємці, серед переваг такого бізнесу важливу роль грає можливість старту з будь-якої позиції. Для запуску майстерні досить знайти невелике приміщення, купити набір ключів, зібрати команду з 2-3 спеціалістів і обладнати міні-зал підйомними стендами.

Найбільш перспективною ніша залишається на ринку, що розвиваються з населенням 10-15 мільйонів осіб. Найкомфортніший старт – в сегменті регіонального автосервісу. Як показали результати дослідження, трендами ринку авторемонту європейських країн в 2016 році стали:

  • масовий перехід від великих мережевих СТО (крім столичних ринків) до приватних майстерень;
  • орієнтація на якість послуги (рівень невдоволення клієнтів автосервісу у Франції склав 30% користувачів послуг, в Україні – 55%, це можна використовувати як інструмент ефективної конкуренції для новачка);
  • інтеграція IT-інструментів для розвитку офлайн-напрямку комерції.

Інструмент для СТО

Ключовою вимогою успішного нового бізнесу в цьому сегменті (для України це особливо важливо в умовах застарілого обладнання, що використовується в більшості СТО) є грамотна комплектація майстерні. Хоча за три роки рівень конкуренції тут знизився, питання якості послуги залишається базовим фактором, що визначає довжину життєвого циклу компанії.

Три правила підбору інструментів і техніки для нового СТО.

  • Надійність. Кращими в цьому плані себе зарекомендували європейські марки (перевага - німецьким брендам, які залишаються оптимальними в плані співвідношення ціни зі строками служби).
  • Зручність експлуатації. Професійний інструмент повинен підвищувати швидкість ремонтних робіт, яка залишається ключовою конкурентною перевагою новачка (за відсутністю напрацьованої клієнтської бази, досвіду, відгуків).
  • Мобільність.

Авторемонт «з доставкою»

На третій вимозі слід зупинитися більш докладно. Досвід роботи ринку послуг по авторемонту розвинених країн – головна тому причина. Тенденцією того ж французького, словенського та канадського ринків автосервісу стає надання додаткових бонусів клієнтам – обслуговування автомобілів з виїздом.

Формування мобільних бригад для ремонту «з доставкою» вже стало трендом багатьох ринків, але практично не застосовується в Україні. Хоча тут сформовані оптимальні умови для виїзного сервісу і вже є попит на подібну послугу.

Плюси авторемонту «з виїздом»:

  • можливість роботи без витрат на постійне приміщення;
  • вузька ніша замовників, в якій завжди простіше домогтися успіху (сфера обслуговування – тільки дрібні поломки, діагностика, техогляд);
  • широкий спектр онлайн-інструментів, які можна застосовувати для популяризації бренду (де-факто всю рекламну, оперативно-технічну роботу можна перевести на віртуальну майданчик, створивши власний стартап).

Ключова умова реалізації спеціального сервісу (виїзд авторемонтної бригади) – індивідуальний підбір марочного обладнання/інструменту і відповідальне формування штату робітників. Мінімальний склад мобільної бригади (з досвіду французької авторемонтної компанії) – 3–4 людини.

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else