вторник, 23 апреля
img

НОВОСТЬ

Як вибрати перетворювач іржі?

Як вибрати перетворювач іржі?

Навіть не потрібно бути автовласником, щоб розуміти, наскільки серйозною проблемою є іржа. Це «вірус», який якщо не зупинити, вразить все, з чим зіткнеться. В машині зазвичай страждає від корозії кузов. Достатньо невеликого пошкодження лакофарбового покриття, щоб почала з'являтися в нових місцях. З таким успіхом, скоро знадобиться дорогий ремонт. Так що позбавляйтеся від іржі в момент її появи. З цим допоможуть засоби, які називаються перетворювачами іржі.

Навіщо потрібні ці кошти?

В тому, що автомобіль може вразити іржа, немає нічого дивного. Вона виникає, коли місце пошкодження покриття стикається з водним або повітряним середовищем. Проблема поширена, тому вчені постійно придумують способи, які заважали б появі корозії. Але, поки можна придбати засоби лише сповільнюють або зупиняють це несприятливе явище.

Правда, перетворювач іржі не позбавити від неї автомобіль назавжди. Але точно на деякий час захистить кузов. Щоб почати користуватися цим засобом, необхідно зрозуміти, як правильно це робити.

Як діє засіб?

Перетворювач іржі розрахований на боротьбу з корозійними місцями. Діє він за допомогою компонентів, які входять до його складу. Перетворювачі бувають різних видів, тому і речовини в них відрізняються. Крім основного інгредієнта, яким зазвичай є якась кислота. Наприклад, оксикарбоновая або ортофосфорна, вони здатні боротися з іржею.

При використанні перетворювача іржі відбувається хімічна реакція, перетворює її на солі кислот, які у вигляді нальоту осідають на металі. Потім їх легко прибрати ганчіркою.

Інший вид перетворювача іржі містить солі цинку. Вони створюють на металі захисну плівку, що перешкоджає появі іржі. Звичайно, з оцинкуванням кузова він зрівнятися, але захист на якийсь час гарантує.

Засоби для видалення іржі складаються не тільки з діючих речовин, але і інших компонентів, що підсилюють ефект. Ці кошти видаляють іржу з будь-якого місця кузова. Причому вони випускаються в різних видах, щоб було зручніше наносити.

Якщо збираєтеся придбати автомобіль на auto.ria.com або в іншому місці, не забудьте і про перетворювачі іржі, адже одного разу він може знадобитися. Тому важливо, щоб він завжди був під рукою.

Популярні перетворювачі іржі

Купуючи засіб для видалення корозії, у автовласників часто виникає питання: який перетворювач вибрати? І в цьому немає нічого дивного, адже зараз подібних речовин на ринку дуже багато. Тому бажано вибирати ті, які встигли пройти свою перевірку:

• «Цинкарь». Засіб, який не тільки руйнує корозію, але і сприяє утворенню захисної плівки.

• «Кольчуга». Підходить для захисту від корозії, що вражає чорні метали.

• Sonax. Перетворювач добре справляється зі слідами іржі, а також створює ґрунтову основу для подальшої обробки кузовних елементів.

• Hi-gear. Це засіб вибирають автомобілісти, з-за його здатності зберігати свої властивості навіть під час сильних перепадів температур.

• «СФ-1». Бореться з корозійними місцями, що виникають на чавунних або оцинкованих поверхнях.

• Permatex. Перетворює корозію в плівку чорного кольору і утворює ґрунтову основу.

• «Фосфомет». Бореться з місцями іржі на сталевих, чавунних, алюмінієвих і оцинкованих поверхонь.

Алгоритм застосування перетворювачів іржі

Відомо, що різні види перетворювачів іржі мають різні способи застосування. Тому використовуйте їх, дотримуючись прикладеної інструкції. Хоча є і загальні моменти, на які слід звернути увагу.

Не обробляйте шари корозії товщі, ніж 0,2 мм, інакше засіб не впорається. Помітили, що після обробки залишки сліди іржі? Пройдіть ці місця ще один раз, видаливши попередній антикорозійний шар.

Легше використовувати засоби на основі кислот. Наносьте їх і чекаєте, коли вони зроблять справу. Потім протерти оброблені місця спеціальною щіткою. З цинковими перетворювачами складніше. У процесі роботи іноді потрібна участь акумулятора або електродів, адже може знадобитися гальванічна пара між металевим ділянкою і цинком.

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else