пятница, 19 апреля
img

НОВОСТЬ

Геологія земельної ділянки для чого визначається?

Геологія земельної ділянки для чого визначається?

Допомога геологів потрібна частіш за все при будівництві споруд та при створенні їх проектів. Проектувальникам та архітекторам важливо знати, на яку глибину можна розташувати фундамент, яка може бути максимальна висота будівлі, її конфігурацію та ін. Детальніше про дослідження ґрунтів, яке виконується співробітниками фірми ООО «Гільдія Інжиніринг» у тому разі, якщо поряд з ділянкою майбутнього будівництва є особливі форми рельєфу, або водойми, читайте на офіційному сайті компанії. Якщо ділянка розташована поблизу схилу, або безпосередньо на ньому, обсяг польових та камеральних досліджень має бути збільшений. Це дозволить максимально якісно вивчити територію і отримати відомості про породи у її межах.

Геологія вивчається не тільки для потреб будівництва. Велике значення має галузь промисловості, яка займається питанням видобутку корисних копалин та будівельного матеріалу. В цьому разі допомога спеціалістів знадобиться для пошуку родовищ та їх розробки. Окрім того, геологи мають наглядати за станом кар’єрів та шахт, які знаходяться в стані експлуатації. Це дозволить забезпечити безпеку робітників та самих виробок, а також визначити доцільність подальшого проведення робіт в межах конкретної ділянки. Спеціалісти визначають склад порід, їх характеристики та розробляють комплексні запобіжні міри по захисту виробок від впливу геологічних процесів.

Окрім того, дослідження ґрунтів знадобиться для вирішення сільськогосподарських питань, а саме визначити родючість земель. Варто зазначити, що окремі культури дають найбільший врожай, якщо вони висаджені на певних ґрунтах. Але визначити тип породи недостатньо. В лабораторіях проводиться аналіз зразків, які відбирають з поверхні та незначної глибини. В цьому разі співробітники компанії обробляють зразки, встановлюють їх хімічний склад, а також наявність різних важких металів. Беруть до уваги водні характеристики порід, тип живлення та його джерело. Ці данні допоможуть підібрати відповідні добрива, визначитися з типом культур та ін.

Геологія ділянки

Геологія ділянки повинна бути визначена у конкретних межах. Глибину встановлюють в залежності від параметрів будівлі. Кожна споруда має певну зону впливу. Вона поступово зменшується при віддалені від об’єкту. Але все породи, які попадають у цю зону можуть суттєво змінити свої характеристики. Цю зону спеціалісти розраховують до початку польових робіт, аби виявити, як саме вона буде розташовуватись. У зв’язку з тим, що сучасні споруди мають фундаменти зі складною конфігурацією, цьому питанню приділяють багато уваги. В залежності від типу основи будівлі – свайна, чи монолітна, навантаження буде розподілятись по різному.

Геологія може визначатись і на забудованій території. Це потрібно в тому разі, якщо на спорудах або асфальтовому покритті з’являються тріщини. Також можливе просідання земної поверхні. Така ситуація можлива через підтоплення території, або просідання ґрунту. Виникають вони через перевищення припустимого навантаження, проблеми з комунікаціями або природні чинники. Всі ці моменти варто враховувати, аби своєчасно розробити комплекс запобіжних мір по захисту будівель. Спеціалісти компанії виконують усі роботи із застосуванням сучасної техніки.

Вартість геологічних вишукувань

Усі геологічні роботи можна поділити на два основні етапи – камеральні та польові. Вартість геологічних вишукувань, якщо вони виконуються для будівництва споруди, залежить від декількох факторів:

1. Розмір ділянки.

2. Складність природних умов.

3. Розміри майбутньої споруди.

4. Наявність даних про геологічну будову місцевості.

5. Кількість розвідувальних свердловин.

6. Обсяг лабораторних досліджень за отриманими зразками.

Варто розуміти, що геологія земельної ділянки у кожному конкретному випадку буде мати свої особливості. В розрізі може бути різна кількість шарів, на території можуть проходити геологічні процеси, або знаходитись водоносний шар. Усі ці моменти мають бути враховані. Більшість територій вже була раніше досліджена геологами. Отже можна отримати дані про породи, які є в межах окремої місцевості. Ці данні допоможуть геологам скоректувати свої дії та вибрати найкращу схему розташування розвідувальних свердловин. В той же час, наші співробітники враховують наявність існуючих будівель, різноманітних природних об’єктів та форм рельєфу. Використовувати попередні дані про параметри та характеристики порід можна лише для порівняння з новою інформацією та складання прогнозу зміни цих показників під впливом різноманітних чинників.

Для отримання нової достовірної інформації наші співробітники відбирають зразки порід з кожного шару. Біля свердловини усі проби підписують, зазначають глибину, а після передають до лабораторії. Кількість зразків, які необхідно відібрати з кожного шару, зазначається у діючих нормативах. При виконанні робіт спеціалісти нашої компанії діють згідно відповідним стандартам та нормативам. Тобто замовник сплачує вартість геологічних вишукувань, які дійсно є необхідними. Окрім того, фірма ООО «Гільдія Інжиніринг» оформлює необхідну технічну документацію. Усі матеріали відповідають державним вимогам і можуть надаватись для отримання дозволу на початок будівництва. Також наші співробітники можуть провести комплексні геодезичні дослідження.

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else