среда, 24 апреля
img

НОВОСТЬ

Prozorro чи Prozorro Market. Який сервіс варто обрати постачальнику?

Prozorro чи Prozorro Market. Який сервіс варто обрати постачальнику?

Попри тотальну діджиталізацію, в тому числі обумовлену карантином, в Україні досі залишаються підприємці, не знайомі з системою державних закупівель. Вони продовжують здійснювати операції за звичними правилами, втрачаючи зручну можливість продавати свої товари державним замовникам за допомогою е-каталогів першого державного маркетплейса Prozorro Market або беручи участь в онлайн-торгах в системі Prozorro. Якщо ви тільки починаєте знайомитися з державними онлайн-закупівлями, пропонуємо дізнатися з цієї статті, в чому відмінності між двома даними сервісами.

Cистема Prozorro

Головні якості, завдяки яким система Prozorro успішно працює і привертає увагу щобільшої кількості держпідприємств і постачальників, наступні:

● організатор закупівлі в обов'язковому порядку обирає учасника, який надав найбільш вигідну пропозицію;

● всі постачальники мають максимально рівні умови участі в аукціоні.

Переваги сервісу перед каталогами Прозорро Маркет

Участь у державних тендерах має такі переваги:

● ринок уже розвинений, але продовжує розвиватися і надалі;

● великі бюджети закупівель (від 200 тисяч до мільярдів гривень);

● величезний спектр товарів, робіт та послуг, що закуповуються;

● чіткий регламент вибору переможця торгів;

● рішення та дії замовника можна оскаржити в АМКУ. Нещодавні зміни в законодавстві зробили механізм оскарження ще більш простим та чесним.

Все це робить систему Prozorro комфортною як для державних замовників, так і для підприємців. Якщо ви хочете працювати з великими бюджетами, рекомендуємо обрати саме її.

Маркетплейс Prozorro Market

Попри те, що сервіс був запущений у пілотному режимі трохи більше року тому, сьогодні він вже є офіційним державним онлайн-магазином. Маркетплейс постійно розвивається, активно залучаючи постачальників і розширюючи список доступних для придбання в е-каталогах товарів. На даний момент він досі не працює на повну силу, але як тільки Кабмін прийме постанову про роботу електронних каталогів, функціонал Prozoro Market істотно розшириться.

Порівняно з процедурою проведення тендерних закупівель в Прозоро, продаж товарів у маркетплейсі має ряд своїх переваг:

● продаж на суму до 50 тисяч гривень здійснюється напряму, аналогічно продажу у звичайному онлайн-магазині;

● замовники самостійно знаходять запропоновані товари, тому немає необхідності шукати нові тендери та відправляти заявку на участь;

● щоб стати постачальником певного товару, потрібно пройти кваліфікацію лише один раз;

● комісія за реалізацію товару в е-каталозі оплачується тільки в разі успішного підписання договору, а не кожного разу при подачі заявки на участь у тендері.

Так що ж обрати для роботи, Prozorro чи Prozorro Market? Насправді, якщо ви хочете успішно продавати свої товари, радимо комбінувати обидва сервіси. Так ви зможете охопити більшу кількість замовників, а отже отримати більший прибуток від реалізації.

 

atnt Размещение материалов gorlovka.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта города Горловки оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

img

ОПРОС МНЕНИЯ

Закончится ли в 2024 году война?
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn
Новости Славянска
else