суббота, 20 апреля

Вірю, що телеканали перестануть бути «зомбоящиками», а журналістів не перетворюватимуть в «обслугу влади»

top Журналист

Моя колега Наталія Соколенко зробила справжній ВЧИНОК. Вона написала заяву про звільнення та пішла з телеканалу СТБ, де працювала кореспондентом в редакції новин багато років. Свій вчинок вона пояснила тим, що не може брати участь у оболванюванні мільйонів телеглядачів.

20.08.2012    12:13
  • img1822
  • img2

Колись, під час помаранчевої революції, журналісти також протестували проти цензури та «темників»  Банкової. В новинному телебаченні після цих протестів настала «відлига». І всі побачили, що теленовини можуть бути новинами, а не «рупором влади». Нажаль ця тенденція була нетривалою. Шкода, що зараз в новинних редакціях телеканалів залишається все  менше журналістів, які можуть навчити молодих колег азам об‘єктивності та неупередженості.

«Мені більше несила брати участь у оболванюванні мільйонів людей. Ні, сама я жодного сюжету ані про Королевську, ані про ПАКРАЩЕННЯ устами Януковича, Азарова, голови ДПА Клименка та инших не зробила. Але мені все одно соромно»,- написала вона в блозі на сайті  Інтернет-видання «Українська правда».

Повністю погоджуюсь з думкою Наталки Соколенко щодо Наталії Королівської  та її партії. Вони - фантом та «продукт» влади Януковича.

Знаю, що багато журналістів так само вважають, втомилися від «корпоративних правил» в редакціях,  але не всі можуть звільнитися. З різних причин. Але дуже  мрію дожити до того часу, коли журналісти отримають реальну незалежність, в тому числі й економічну і не дозволять сприймати  себе за «обслугу влади».

Знаю Наталку по спільній колись роботі на телеканалі «Інтер», дякую їй за позицію і хочу вірити, що  прийде час, коли українські теленовини розповідатимуть правду, а телеканали перестануть бути «зомбоящиками».

img

ПОСЛЕДНИЙКОММЕНТАРИЙ

auth Дах 23 августа 2012 г.   15:41
Горловка на высоте! Мы гордимся Мариной! Мы лучшие! Мы, Горловчане!
img

НОВЫЕ АВТОРЫ

blog Алексей МАЦУКА Журналист
blog Роман БОЧКАЛА Тележурналист
blog Елена СТЯЖКИНА доктор исторических наук, профессор
blog Кирилл САЗОНОВ Журналист
blog Анна ХРИПУНКОВА Журналист, блогер
blog Энрике МЕНЕНДЕС Рекламист
blog Римма ФИЛЬ Журналист
blog Евгений ШВЕЦ Журналист
top5 ТОП-5
за месяц
новости corn
блоги corn
рейтинги corn
Новости Славянска